Philips videorecorder VR 833

Onze Philips videorecorder VR 833 weigerde de band weer uit te werpen. Na het openmaken van de VCR (en het verwijderen van de band) blijkt dat de lift niet meer geactiveerd wordt. De rest van het mechanische gedeelte lijkt wel te functioneren.

Is dit een bekende fout? Hoe spoor ik deze fout het beste op? Wie heef teen tip voor mij voordat ik de boel helemaal ga demonteren? Is er ergens service documentatie beschikbaar?

Reply to
Japanees
Loading thread data ...

Dit ligt aan het wormwieltje dat zowel het programmawiel als de lift aandrijft, het zit ongeveer rechtsmidden op het loopwerk. Vervang ook het asje dat loopt van het motortje rechtsachter naar dit wormwiel. Deze beide asjes zitten samen in de meestverkochte servicekit (310.10358 zo uit mn hoofd gezegd). Eerst demonteer je het loopwerk (3 grote torx schroeven waarvan 1 middenachter en 2 onder het cassettecompartiment), dan neem je de bedrading los en het loopwerk uit de machine. Nu kan je van onderaf de 4 kleinere torx schroefjes en het klemmetje van de lift losmaken. Dan neem je het snaartje van het motortje rechtsachter af, en klik je beide asjes los. De nieuwe asjes klik je er zo weer in (beugeltje van het motorhoudertje waar het lange asje doormoet kan je met een schroevendraaier opengebogen houden en dan het asje ertussen frunniken). Montage in omgekeerde volgorde, let op de het loopwerk in stoppositie moet staan (pijltje van het programmawiel moet ergens rond half 11 staan tegenover het zwarte pijltje op het loopwerk zelf), de lift zet je voor montage eerst naar beneden zodat de pijltjes op de wielen aan de rechterkant van het lifthuis tegenoverelkaar staan.

Als je toch bezig bent, is het misschien verstandig meteen de aandrukrol te controleren op verglazing en afbrokkelen en zonodig te vervangen,

528.70774 of een alternatief VP-0911/1A. Vervang het gehele beugeltje met de rol, dit kan in stoppositie van het loopwerk door het veertje los te haken en het witte "ding" te verdraaien nadat je een zwart dingetje een beetje naar achteren hebt gedrukt.

Als er nog eens een FAQ komt van deze groep, moeten bovenstaande procedures er met stip in; dit zijn de meest voorkomende reparaties aan de gemiddelde Philips turbodrive video, waarbij de wormkit vooral bij modellen tot ongeveer 1997 en de aandrukrol bij alle modellen.

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

snipped-for-privacy@panic.xx.tudelft.nl had uiteengezet :

Schrijf de faq maar. mijn botje wil hem best elke week posten :-)

--
Joz  - jvd_609 [at] hotmail [dot] com
Home: http://www.josvandijken.tk
 Click to see the full signature
Reply to
Joz

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.