ervaringen bij vergelijken lcd-tv en crt-tv

Het was een 'Diamondtron' beeldbuis in een Iiyama monitor. De Vison Master

17 Pro, model 9017. Google confirms dat dat een Mitsubishi buis is. 10+ jaar lang dagelijks een uur of 4-8 aanstaan is niet echt korte levensduur ofzo. 15k uur of meer kom ik op.

Jasper

Reply to
Jasper Janssen
Loading thread data ...

Probeer jij het eens in een UI te zetten voor gebruik met een afstandsbediening (dus *geen* toetsenbord en muis) en wel zodanig dat de nonos in je publiek, waar het product op gericht is, er niet bang van worden.

MCE gaat er bij het bepalen van de scalingfactoren van uit dat het filmpje met goede 1:1 pixels gemaakt is. Is op zich niet meer dan redelijk, want dat zijn ze bijna altijd, en anders download jij van de verkeerde plekken.

Jasper

Reply to
Jasper Janssen

Precies zoals Philips dat doet, 1 knopje met een veelzeggend symbooltje ernaast. Juist met een afstandsbediening (Philips is zelfs een van de door MS ingehuurde producenten) is dat een fluitje van een cent.

Met die verkeerde plekken valt het nog wel mee, maar kennelijk weet niet iedereen hoe zijn of haar authoring-software werkt. Waarbij het opvalt dat er ook nog gevallen zijn waarbij alternatieve players wel meteen goed staan zonder in te hoeven stellen.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Inderdaad, een vriend had zo'n monitor, na 6 jaar dagen achter elkaar spelen nog steeds super.

Liyama, (heb je zelf overegens ooit aangegeven), gebruikt AOC in de monitoren dus dat verklaard het misschien?

Reply to
radioamazing

Het probleem met Iiyama was inderdaad vaak de kwaliteit. Bij de 8617 was het ontwerp echt heel mooi en degelijk en de gebruikte onderdelen goed, maar na jarenlang gebruik vaak losse contacten en hier en daar sporadisch een voedings- of hoogspanningsprobleem. Daarna ging het snel bergafwaarts (wel goeie service als er wat stuk ging). Een van de redenen dat het later nog sneller bergafwaarts ging, was dat men veel bij AOC ging inkopen. Een grote monitorboer die niet boven de middenmoot uitkomt en er soms ook onder zit.

Aangezien jij kennelijk Iiyama verkocht hebt, weet je misschien wat hun band met Mitusbishi was? Ik denk dat ze tot hetzelfde concern behoorden gezien de gebruikte part numbers, maar Mitsubishi monitoren waren bij mijn weten wel anders.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Inderdaad, zie m'n antwoord aan Nico ;-) Maar de trend naar slechtere kwaliteit was voor die tijd al ingezet.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Dit lezende vraag ik me af wat er in een moderne regiekamer van een TV-studio wordt gebruikt (plat of CRT)? Deze jongens/meisjes stellen vaak (al dan niet terecht) hoge eisen. Bu

Reply to
Bu

In veel regiekamers zullen nog CRT's zitten, maar de gangbare leveranciers (Sony, Barco, ...) leveren voor nieuwe installaties en vervanging inmiddels vaker LCD schermen. Let wel, het gaat dan soms om monitoren van tienduizenden euro's of meer, dus er is budget om het beste van het beste panel te monteren in zo'n monitor. Ik zou er zelf wel eens een willen zien.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Mjah, maar een zoom knopje hebben ze destijds niet op de AB gezet, en MS is niets behalve backward-compatible zoals je weet.

Maar goed, zoals ik al eerder gezegd heb, je hebt het probleem alleen bij een 4:3 output (wat bijna niemand op een MCE systeem heeft, het zijn allemaal breedbeeld monitoren en LCD/plasma TVs die de klok slaan), en input die zegt 4:3 te zijn maar dat stiekem eigenlijk niet is[1]. Op zich niet heel erg vreemd dat ze zich daardoor in de watten laten leggen, maar wel een beetje jammer.

[1] Ook natuurlijk bij input die zegt 16:9 te zijn en eigenlijk 4:3 is maar dat is nogal zeldzaam in de praktijk.

Mjah, maar fout geauthorde rips dienen per onmiddelijk genuked te raken natuurlijk eigenlijk, en liefst helemaal niet gepost te worden.

Jasper

Reply to
Jasper Janssen

In een *reizende* regiekamer gemonteerd in een truck denk ik dat er weinig CRT meer aan te pas komt. Voor de rest.. die dingen worden natuurlijk niet ieder jaar gemoderniseerd.

Jasper

Reply to
Jasper Janssen

Mee eens, maarja... Vertel het de makers maar eens. Als iets een pakkende titel heeft kom het snel bovenaan in de p2p netwerken. Meer dan een negatief commentaar eraanhangen kan je als gebruiker dan niet, maar als ik iets binnenhaal dat niet naar mijn zin is, is het ook zo weer weg. Een commentaar eraan hangen lukt dan niet meer.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Goed nieuws over SED:

formatting link

Nadeel van SED is dat ze nog steeds moeten scalen :( Iets wat nog altijd een zeer dure grap is(als je het goed wil doen)

Reply to
radioamazing

Bij elk digitaal pixelgebaseerd systeem moet je schalen, tenzij het uitgezonden materiaal altijd in exact dezelfde resolutie is als de schermresolutie van de ontvanger. Met de huidige wildgroei aan formaten zal dat nog wel even een utopie blijven. Wat mij betreft gaat alles radicaal ineens over naar 1080*1920, maar daar is de techniek nog lang niet ver genoeg voor....

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Misschien wordt het alsnog een kijkcijfercanon dan ;-)

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.