een paar oude floppy's 360kb gevraagd

Om een meet apparaat aan de gang te krijgen met daarin 5.25 drive, zoek ik nog een paar oude 360kB 5.25 diskettes (ondertussen museum artikelen). Ik heb een oude 360kB drive uit het apparaat. De software heb ik nog op cdrom alleen die oude floppy diskettes zijn niet meer aan te komen... Heeft iememand er nog een paar, die die is vergeten weg te gooien... Zou ik ze graag willen hebben.

groeten koen

Reply to
koen verstappen
Loading thread data ...

Pfff... ik heb nog wel een paar van die dingen, maar mogelijk zijn die ook 1.2 meg. Maar wel vijf inch. Waar woon je? (Kan even duren).

Reply to
paai

Je kunt er toch ook een moderne "floppy" drive in hangen?

Reply to
Ano

Nee de floppy processer is wel een upd765 maar het bios doet er weinig mee..(XT tijdperk..)

koen

Ano wrote:

Reply to
koen verstappen

Reply to
koen verstappen

Sinds ik een aantal jaar geleden een deel van mijn zolder heb ingericht als time-box voor mijn toekomstige kleinkinderen heb ik massa's van die dingen liggen, ik wil er wel gerust een paar opsturen mocht je er geen vinden ... De werkende XT 8088 computer met zijn 2 drives voor 360 k en zijn harde schijf van 20 Mb (!) laat ik wel staan, anders geloven ze later nooit dat zoiets nog heeft bestaan.

mvg P.

Reply to
isomo

Ha die Koen, je logic analyser aan het opknappen?

Wat zeg je van een ander computerbord? Een die andere floppydrives ondersteunt?

Maar ik heb wel goed nieuws voor je: ik heb nog wel wat oude floppy's liggen. Maar ik kan niet garanderen dat ze goed zijn! Waarschijnlijk zul je ze een keer moeten formatteren. Geef even je adres?

Oja, de tektronix scoop doet het geweldig.

Groetjes,

Pieter Hoeben

formatting link

Reply to
P

De 360Kb floppys heb ik al.. Ja dat klopt...van doe logic analyzer...ik heb al een pentium bord geprobeerd maar toen ging de voeding door z'n knie-en ..dus dat ben ik nog aan het uitzoeken (was overigens niet destructief)..zo mar een andere voeding er inzetten is niet zo eenvoudig aangien er ook nog andere niet standaard pc spanningen aanwezig zijn... Eerst maar eens kijken of ik de oude config met de XT aan de praat krijg..

groeten koen

P wrote:

Reply to
koen verstappen

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.