digitenne met tv-kaart?

gerucht was dat ze het sat signaal niet mogen gebruiken(of met andere woorden, te duur om te gebruiken) Sinds 2005 is de VRT via de sat te bekijken, tot halverwege 2007 gaf @home/ziggo de vrt op hun dvb-c netwerk door als gedigitaliseerd PALplus signaal . . .

Reply to
bert.heeren
Loading thread data ...

Als een scart kabel 21 pins, kan deze altijd RGB en S-video meeversturen. Alleen bij gameconsoles is het standaard om een composiet scart (uiteinde met 3 stekkertjes, of veel minder dan 21 pinnen) mee te leveren, om je een dure RGB kabel van hunzelf te kopen (gewone kabels kunnen uiteraard niet, daar hebben ze wel voor gezorgd).

Reply to
bert.heeren

Ja maar dat is een beperking in de TV, niet in SCART op zich. Als er maar

1 SCART plug is dan kan die meestal wel CVBS, SVHS en RGB aan. Zijn er meerdere dan is de functionaliteit meestal verschillend. Ik vind het netjes dat alles op 1 connector zit en dan ook nog zo bekabeld is dat je alles op alles kunt aansluiten. Beter dan zo'n bos tulpen.
Reply to
Rob

is

Ik doelde niet op de kabel, maar op de ingang.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

is

Het heeft zeker voordelen en ik zou ook niet zonder willen, maar ook als er maar 1 SCART aanwezig is mag je nergens van uitgaan. Zo wordt bij veel TV's geen S-Video geaccepteerd en bij (vrijwel) geen enkele VHS-recorder RGB. Dat staat nergens bij of op, voor een leek betekent dat proberen of in de gebruiksaanwijzing zoeken.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Peter live is gewoon een programma met enorm veel snelle bewegingen, waar dvb-t enorm door de mand mee valt.

Ziggo ontving eerst het analoge ether signaal(met gemiddelde tot goede kwaliteit), maar toen deze uit de lucht werde gehaald hebben ze gewoon een dvb-t decoder er tussen gezet. De DVB-T fouten + de analoge fouten is uiteraard een bijzonder slechte combinatie.

Met het bovenste: De week voordat de analoge zenders uit gezet werden, zond de VRT daarover een informatie balk mee over het analoge signaal. Opmerkelijk was, dat die infobalk niet meegecodeerd werd in het PALplus signaal, maar nadat het oorspronkelijke beeld in PALplus ge-encodeerd werd erboven op werd gezet. Dit zorgt uiteraard voor rare storingen. Het PALplus signaal is zo niet meer gelijk met het gewone beeld.

Wat betreft de scart discussie: Bij RGB wordt er altijd nog gewoon composiet mee gezonden via de scartkabel(om zo teletekst ook mee te kunnen sturen) als je scart ingang geen RGB kan, pakt deze gewoon de composiet. Bij S-video is dat anders, kan je scart-ingang dat niet, dan zie je enkel zwart/wit beeld(kleursignaal is appart verzonden)

Reply to
bert.heeren

Er zijn zat apparaten die geen CVBS sturen als ze op RGB staan, dus dan moet de gebruiker als hij pech heeft toch eerst wat configureren. Er zijn ook wat zeldzamer apparaten die alleen maar RGB sturen.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Dat lijkt me vrij sterk, want de gewone situatie is dat de sync altijd via het CVBS draadje gaat. Dus als er kunstmatig geen CVBS mee gestuurd wordt met RGB dan moet daar extra moeite voor gedaan worden. (video onderdrukken maar sync er gewoon op laten staan!)

De apparaten die SCART outputten geven vaak ook de keuze CVBS/CVBS+RGB.

Reply to
Rob

Ik ga nog eens testen op de aanwezigheid van CVBS in de RGB stand. Het zou kunnen dat een aantal DVB-decoders dit wel doen en ik het over het hoofd gezien heb.

Met apparaten die alleen RGB kunnen sturen dacht ik trouwens niet zozeer aan DVB-decoders, maar aan teletextkastjes, viditelkastjes, homecomputers, etc. Meer de dingen uit het begintijdperk van de SCART dus eigenlijk.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Rob, Maarten, e.a. Bedankt voor de interessante discussie. Ik kan er niets aan toevoegen, maar heb de reacties met veel plezier gelezen ;)

Groetjes, S.

Reply to
Goldrider

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.