CD-R dood

Hallo,

ik was gewoon aan't werk op m'n pc, op een bepaald moment gaat m'n cd-rom station vanzelf een stukje open en stopt...geen reactie meer.

Na opnieuw opstarten, nog altijd geen reactie. Verandering van IDE-kabel, primair of secundair IDE, master of slave, allemaal proberen te wisselen maar geen teken van leven meer. Bij het opstarten van de pc wordt deze niet meer herkend.

Het betreft een philips 8x writer. Van type vind ik nergens iets terug.

Iemand een idee wat dit kan zijn? De oorzaak? Vind het gewoon raar dat deze ineens het opgeeft, terwijl de pc in gebruik was (cdrom op dat moment niet in gebruik)

Reply to
Ponzetta
Loading thread data ...

of kijk eerst even of misschien de eject knop defect is

--
Meastro
Reply to
Maestro

Dit verklaart alles.. geen philips meer kopen waar bewegende delen in zitten.

Groeten, Jeroen

Reply to
Jeroen

terug.

In dit geval lijkt overigens geen probleem met het mechaniek, maar met de electronica. Helaas zegt het merkje maar weinig over wat er echt in zit. Koop een ander merk en je kan dezelfde troep krijgen. Met dit soort spul mag je hopen dat het pakweg twee jaar meegaat, meer is meegenomen. En gaat het kapot, of in het geval van een printer als de inktjet patronen leeg zijn, gooi het weg en koop een ander. Helaas is dit tegenwoordig vaak de goedkoopste oplossing.

-- Peter van Merkerk peter.van.merkerk(at)dse.nl

Reply to
Peter van Merkerk

dacht ook al zoiets...wegwerpproducten

Maar als reactie op Jeroen van koop geen Philips...is ook wel zever vind ik. Zoals Peter zei, van een ander merk kan je evengoed dezelfde elektronica hebben. Heb te horen gekregen dat bij HP hetzelfde binnenwerk steekt als bij Philips (cd-r's, de rest weet ik niet) enkel het frontpaneel zag er anders uit, de release paar maandjes later, dus zogezegd een totaal nieuw product, met een hogere prijs...

En printers idem, HP gehad, gaf het gewoon op na een dag, bij een kennis juist hetzelfde probleem...gewoon pech en veroudering zeker

Toch bedankt voor de reacties "Peter van Merkerk" schreef in bericht news:bhacml$vrjv4$ snipped-for-privacy@ID-133164.news.uni-berlin.de...

Reply to
Ponzetta

ik.

Ik heb een Philips CDD3600, een 2x2x6 brander uit dezelfde serie als de CDD3610 (de IDE 'versie'). De CDD3610 was het 'massaproduct' van de serie, goedkoop en van middelmatige kwaliteit. De CDD3600 was de SCSI 'professionele' versie. Well, van mijn CDD3600 heb ik eigenlijk nog nooit de firmware hoeven vervangen, hij deed alles wat ik wilde (incl. 80 minuten CD's branden). En wat meer is, mijn CDD3600 *doet het nog steeds*, ook al ligt 'ie nu in de kast omdat een CD'tje branden minstens een half uur duurt :).

Mijn conclusie: als je goedkoop spul koopt moet je niet janken als het niet zo lang mee blijkt te gaan als het dure spul. Voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten is prima, maar zeur dan niet dat je niets kan zien omdat je er te dicht op zit.

Dat is inderdaad correct.

Groeten,

PeterV

Reply to
Peter de Vroomen

Goedkoop spul?? Er zijn maar een paar firma's op de hele wereld die de kern van de CD speler maken. Voor enkele jaren had Philips volgens mij zon 99% van de wereldhandel van het lasertje met bijbehoren. Dus koop je een duur merk of een goedkoop, zelfde lasertje erin. Een enkeling maakt het kastje, weer ander de elektronica.Een derde firma bouwt ze in elkaar, voor verschillende leveranciers. Zo gaat dat tegenwoordig. En voor dat je het thuis hebt zijn er al onderdelen 3 of 4 maal de wereldbol overgestuurt.

Trouwens wel gek dat de CD er maar zo mee ophoud. Komt niet zo vaak voor :-) Meestal doen ze het eerst een klein beetje niet meer. Zo was ik gisteren nog gezond, vandaag ineens ziek. Vreemd. Jantje

Volgens mij bestaan er geen echte slecht cd spelers meer. "Peter de Vroomen" schreef in bericht news:3f38d1c9$0$49112$ snipped-for-privacy@news.xsall.nl...

je

Reply to
Jantje

Ik zou (serieus) graag willen weten hoe je je componenten selecteert die je voor je PC wilt kopen, zoals een CD-RW bijvoorbeeld. De kwaliteit zoals een lange levensduur is voor jou belangrijk (voor mij ook), maar hoe weet je dat de CD-RW die je koopt, die kwaliteit inderdaad heeft? Je zegt zelf door op de prijs te letten, maar koop je dan altijd, om zo te zeggen, de duurste CD-RW?

Voor sommige modellen!

Telefan

Reply to
telefan

met

in

soort

meegenomen.

en je

De reden dat ik het voorbeeld met de printer aanhaal is dat soms gewoon domweg goedkoper is om de hele printer te vervangen dan alle cartridges, ook al is de printer zelf nog prima in orde. Dat heeft niks kwaliteit of zeiken te maken, maar meer met logica.

principes

Sterker nog, als het eventjes kan koop ik helemaal niet, wat nog veel beter is voor het milieu.

wegwerp-versie.

Jij trekt wel erg gemakkelijk conclusies zonder te weten waar je het over hebt, maar daar hebben wel meer domme mensen last van. Even een voorbeeld van de elektronica die ik in huis heb staan:

- TV huiskamer, 13 jaar oud, 8 jaar geleden gered van het grof vuil, gerepareerd;

- TV slaapkamer, 6 jaar oud, 3 jaar geleden gered van het grof vuil, gerepareerd;

- Videorecoder, 7 jaar oud, 5 jaar geleden gered van het grof vuil, gerepareerd;

- HP Deskjet 500 printer, 11 Jaar oud, nieuw gekocht, nog steeds in goede staat.

- PC, 4 jaar oud, nieuw gekocht, zeker niet goedkoopste model, (helaas voldoet m'n 11 jaar oude, nog steeds functionerende, 486 niet meer voor de applicaties die ik nu gebruik) ...etc

Ik zou naar de winkel kunnen gaan en dit alles vervangen door "the latest and the greatest", en als ik daar echt behoefte aan had zou ik het nog doen ook. De reden dat ik die "oude zooi" nog heb is dat ik het onzin vindt om apparatuur die nog perfect voldoet weg te gooien en te vervangen door iets wat voor mij maar weinig extra toegevoegde waarde heeft. En als ik iets koop let ik wel degelijk op de milieu aspecten, voorzover je daar inzicht in kan krijgen (valt in de praktijk heel erg tegen).

Daarnaast repareer ik ook voor andere mensen nog het nodige, en heb op die manier alle vele apparaten gered van een voortijdig einde op de schroothoop. En iets wat niet gekocht hoeft te worden hoeft ook niet gefabriceerd te worden wat ook weer een pluspunt voor het milieu is (maar wel een minpunt voor de economie). Als je eventjes nadenkt zal misschien zelfs jij snappen dat deze benadering beter is voor het milieu dan domweg het duurste van het duurste te kopen in de hoop dat je er dan wel lang plezier van hebt.

Helaas gaat het repareren steeds lastiger, ongeacht de prijsklasse van het apparaat. En helaas zegt prijsklasse ook niet alles over de levensduur van een apparaat. Dit gaat zeker op voor PC randapparatuur & componenten. Bij dit spul is de correlatie tussen prijs en levensduur vaak ver te zoeken. En als het stuk gaat dan is weggooien vaak de enigste reële optie.

-- Peter van Merkerk peter.van.merkerk(at)dse.nl

Reply to
Peter van Merkerk

het niet

de

kan zien

Ik heb (dure) Plextors drives meegemaakt die na twee jaar weggemieterd konden worden, en goedkope no-name drives (Yamaha binnenwerk) die na 5 jaar nog steeds probleemloos werken. Helaas kan je niet simpelweg op prijs selecteren. Daarnaast volgen de modellen elkaar zo snel op dat je op basis van ervaring niet je volgende keus kan maken. Als er duurzaamheidsproblemen zijn merk je dat vaak pas anderhalf jaar of zo na de aanschaf, en tegen die tijd is dat model al volledig verouderd. Wat je als criterium kan gebuiken is de algehele mechanische indruk die apparaat achterlaat (bijv. hoe degelijk voelt de CD lade aan, vibraties en geluiden tijdens gebruik e.d.). Niet dat je daarmee een absolute garantie hebt op een betrouwbaar en duurzaam apparaat, maar het is beter dan niets.

-- Peter van Merkerk peter.van.merkerk(at)dse.nl

Reply to
Peter van Merkerk

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.