2400 mhz 10 milliwatt video babyfoon

Hallo, we hebben een baby-video-foon bij conrad gevonden. Probleem is dat het bereik ervan beperkt is. Camera zendt op 10 Milliwatt. Kan dat versterkt worden? Wie weet er raad? Bedankt op voorhand

Reply to
pierre
Loading thread data ...

Probleem is wetgeving! Meer dan 10Milliwatt vermogen is niet toegestaan.

Gerard.

"pierre" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@posting.google.com...

Reply to
Gerard

"Gerard" schreef in bericht news:cjph6u$sek$ snipped-for-privacy@reader11.wxs.nl...

Maar daar is met antennes wel wat aan te doen.

Wat voor afstand wil je overbruggen? Bij mij draait 10 mW probleemloos van de 2e naar de begane grond, door beton en / of dubbel glas. Ik heb wel de ontvangstantenne vervangen door een zelfbouw "dubbelquad", eenvoudig zelf te maken van 30 cm koperdraad en een stukje printplaat met een antenne connector.

Grtz, Ben

Reply to
Ben

Ik heb zelfs verhalen gehoord van mensen die een pringle-verpakking (chips-koker van binnen bekleed met aluminiumfolie) als richt-antenne gebruiken.. Of 't werkt weet ik niet :-)

/Eilko.

Reply to
Eilko

pierre formuleerde op zondag :

Hier helpen ze je om een antenne te bouwen:

formatting link
Het is op 10 oktober a.s.; je kunt je nog aanmelden dus

--
Vriendelijke groet,
Jan PA3BeeHaaCee

Als 'begin' in een posting ook werkelijk het begin is,
dan zijn sommige postings wel heel kort. ;o)
Reply to
JanBee

Deze babyfoons werken op dezelfde frequentieband als WiFi (draadloos netwerk) Als je het aparaat kan openschroeven en de intere antenne kan ontkoppelen, kan je als je handig bent er een Antenne opzetten die voor WiFi gebruikt wordt. Er zijn veel zelfbouwprojecten die gaan over het zelf maken van Antennes voor WiFi Doe eens een google waarnaar je zoekt naar Cantenna en naar Pringles Antenna. Theoretisch kan je dan met richtantennes een verbining maken van enige kilometers, mits zowel camera als ontvanger met een richtantenne zijn uitgerust. Het makkelijkste is, als je goed bereik binnenshuis wilt hebben, is een BiQuadje ervoor maken (zoek op google naar Trevor Marshall+Biquad)Een biquad is ook een richtantenne maar dan met kleine afmetingen. Let wel, dat je niet zomaar even een stukje koper kan buigen tot een antenne, er moet flink aan gerekend worden. Enige links naar externe antennes voor Wifi zijn:

formatting link
formatting link
formatting link
formatting link
formatting link

vanaf deze pagina's heb je toegang tot vele andere sites die gaan over het bouwen van antennes voor 2,4 gHz

suc6 Peter

----- Questions regarding this msg or the domain krommetje.tk, please contact postmaster(at)krommetje.tkor peter(at)krommetje.tk

-----

Reply to
peter krom

van

de

zelf te

Moet je ze toch eens maken. Twee pringles zijn goed voor zeker 1 kilometer zichtverbinding. Er zit zelfs geen verschil tussen de paprika en de light ;-)

Serieus: De antennes werken als een speer. Ga uit van ca. 12 dB voor en "cantenna" oftewel de Pringle bus, dat betekent 160 mW effectief uitgestraald vermogen, en aan de ontvangstkant 2 S punten meer (6 dB per S punt).

En het kost nog weinig ook, alleen is het zonder extra behandelingen alleen mooiweer geschikt....

Grtz, Ben

Reply to
Ben

dat weet ik nog net zo niet. want bij WirelessLAN mag je ook 100mW vermogen hebben. waarom zou dan voor een babyfoon op dezelfde freq. een andere regel gelden? zelfde verhaal voor DECT telefoons...

"Gerard" schreef in bericht news:cjph6u$sek$ snipped-for-privacy@reader11.wxs.nl...

Reply to
Karlo Vlah

let op: 100 mW EIRP, ofwel effectief uitgestraald vermogen, inclusief de gain van de antenne. Een beetje rondstraler doet al zo'n 10 dBd, wat betekent dat het zendvermogen wat in de antenne terecht mag komen niet meer dan 10mW mag zijn....

Mischa

Reply to
Okkie

10dBd komt overeen met 12,14dBi.. dan kom ik uit op zo'n 6mW maximaal. De gain van de antenne zal dus voor een zender van 10mW iets minder moeten zijn om binnen legale grenzen te blijven.

Groeten,

Sander

Reply to
Sander

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.