alarm za auto

Frend mi ima neke alarme sa paljenjem na daljinskom za auto, ali naravno ima problem. Naime, 'alarm' pokusava upaliti auto 6 puta - vergla 2 sekunde pa pokusa ponovo. Problem je u tome sto signal da je auto upaljen dobije tako da se jedna zica koja ide iz alarma namota 5-7 puta oko kabla koji ide na bombinu auta (na svijecice). Kroz taj kabel ide nekih 18 000 V navodno. Sve bi bilo u redu, da ne mora postaviti taj alarm na diesela koji naravno nema taj kabel, niti bilo koji slicni sa tako visokim naponom (dieselas normalno zapali, ali ponovo pocne verglati i unistava anlaser).

Pitanje: ima li netko neku ideju sto bi trebalo napraviti da 'alarm' prestane ponovo paliti auto, odnosno da li zna kakav signal (napon) dolazi na taj kabel?

Hvala unaprijed.

Reply to
Zugi
Loading thread data ...

Bobina, ne bombina (VN Trafo). Ide i preko 25,000V :-)

Mo¾da da s alternatora nekak dopela¹ signal (prek kondenzatora) - treba videti kak izgleda ulazni krug.

Pozdrav!

Tomy, 9A5ALL

Reply to
Tomy

Ja sam razmisljao da uzmem plus sa zice na turceler i s otpornikom smanjim napon pa spojim to na zicu koja se inace namata oko tog kabla - samo je problem sto ne znam koji napon i struja idu kroz tu zicu kada je ta zica standardno namotana.

Reply to
Zugi

alarm daljinski pali auto? ovo nisam skuzio? kako zna da auto nije u brzini?

pa ja mislim da je napon u instalaciji auta 14.4V kad auto radi, a 12V kad ne radi. mozes pokusati razmisljati u tom smjeru, al ne znam...

Reply to
ljb

Da bilo je jednom u novinama da je jednog vlasnika takvog uredjaja pregazio vlastiti auto 8-))) Ostao je u brzini i pri pokusaju paljenja uredno pregazio gazdu ispred auta... Sudsko vjestacenje je pokazalo da je uredjaj bio instaliran uredno i da ima zastitu na mjenjacu koja ne dopusta paljenje vozila u slucaju kad je vozilo u brzini ali netko je kasnije prckao po tome i nije sastavio kako treba... Uglavnom to sto imas je smece cim nisu napravili podrsku za vrstu motora koja trenutno ima trzisni udjel preko 50%!! Inace takav uredjaj treba modificirati ili barem provjeriti koji su parametri potrebni da bi uredjaj skuzio da motor radi... S obzirom da stvar radi na foru da kupi kapacitivno napon sa kabla bobine mislim da kad bi se galvanski spojila ta zica na nekakav vanjski sklop spojen na bilo kakav pokretni dio to bi moglo raditi ali to treba provjeriti a ovako preko net-a to ne ide.... Inace ljb je dao rijesenje koje je univerzalno za sve vrste vozila (pogona, motora) bolje bi bilo toj firmi/brandu da je njega zaposlila kao razvojnog inzinjera 8-) BTW koji je to brand? ! Z

Reply to
zega

In news:dkg4uk$99h$ snipped-for-privacy@bagan.srce.hr, ljb typed: : : : Naime, 'alarm' pokusava upaliti auto 6 puta - vergla 2 sekunde pa : : : pokusa ponovo. : : : : alarm daljinski pali auto? ovo nisam skuzio? kako zna da auto nije : : u brzini? : :

: : pa ja mislim da je napon u instalaciji auta 14.4V kad auto radi, a : : 12V kad ne radi. : : mozes pokusati razmisljati u tom smjeru, al ne znam...

Ima i sigurnije rijesenje - pokupi se signal sa alternatora. Dok alternator proradi (dok se masina starta), na jednoj stezaljki kod njega se pojavi +12V (odnosno 14.4 (ili kolko vec)). Dok je motor ugasen, na njoj je 0V. Na to je spojena i kontrolna zaruljica u kabini vozila da je uredu punjenje akumulatora .

Reply to
..:: Tihi ::..

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.