Video distribution/förstärkare 1 sändare -> 3 mottagare?

Jag vill skicka komposit video + audio (stereo) från en dator till 3st TV apparater.

Jag hittade en liten låda som borde lösa problemet.

formatting link

Är det någon som vet om man kan köpa något liknande i Sverige? Eller om man kan få tag på en beskrivning och bygga en själv?
Reply to
Stefan
Loading thread data ...

Tror Maxim har fina små förstärkare model OP-amp som lätt klarar DC-5.5 MHz, det viktiga är att ingångarna och utgångarna har 75 Ohm impedans om du inte vill riskera reflexer...

bygg lådan med enhetsförstärkning (1:1) till utgångarna, något högre om du vet med dig att kablarna är lite längre.

Kom dock ihåg att det är vanskligt att transportera video riktigt långa sträckor, även om man håller nivån till 1 volt top till topp i ändan med förstärkning, just för att löphastigheten är olika för olika frekvenser med start på 50 Hz (1/10 - 1/20 ljushastighet) till 5.5 MHz (ca 0.5 ljushastighet), fler av er har säker sett TV-monitorer (för tidtabell) på tågstationer med följande effekt på tex. bokstaven 'E':

******* ******* *******
  • * *
  • * *
**** => **** eller ****
  • * *
  • * *
******* ******* *******

och beror just på att olika frekvenser för informationen anländer monitorn vid olika tidpunkt (och amplitud) trots att de avsändes samtidigt hos källan. Och effekten blir värre ju längre sladd....

/TE

Reply to
torbjorn.ekstrom

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.