vakthund

Hej

Skulle behöva en koppling som ger en 1:a elle 0:a ut när en klocka på ingången stannar... Klockan ska kunna vara allt mellan 1 - 1000 HZ.

Ska använda den till en PIC krets som vakthund så att kretsen resettas om programmet av någon anledning stannar. Det är förmodligen inte så svårt men jag har fastnat i fel spår och det är ju onödigt att överbelasta hjärnan när ni finns...

mvh/Håkan

Reply to
Håkan Olsson
Loading thread data ...

"Håkan Olsson" skrev i meddelandet news:uHhNf.46617$ snipped-for-privacy@newsb.telia.net...

Jag är ingen expert på PIC-kretsar men visst har dom nånting som kallas watchdog inbyggt?

Mvh Fredrik Östman

Reply to
Fredrik Östman

"Fredrik Östman" skrev i meddelandet news:GiiNf.46625$ snipped-for-privacy@newsb.telia.net...

Jag är heller inte någon expert men tror att de vakthundarna är till för att resetta för typ underspänning. Sen känns det säkrare att ha en hårdvarukrets utanför processorn.

hälsn Håkan

Reply to
Håkan Olsson

Håkan Olsson skrev:

Vakthunden i PIC:en är precis det du är ute efter. Ställ in den på en maxtid, och sparka till hunden (CLRWDT) i programmet med jämna mellanrum. Om du glömmer sparka på hunden inom den inställda tiden, tex. om programmet hänger sig, så kommer hunden och biter dig i benet (reset:ar processorn och sätter en flagga).

Det som startar om PIC:en om matningspänningen sviktar är BOR, brown out reset. Tanka hem databladet på den PIC du tänkte använda och läs lite, dom där databladen är faktiskt riktigt bra. Det är dessutom inte alla PIC:ar som har alla finesser.

Annars kan du ju alltid ta en 555 timer, hänga en diod från kondensatorn till triggingången så kommer tiden att börja om varje gång triggingången jordas. Reseta PIC:en med utgången, eventuellt med en transistor. Det räknar du nog ut själv.

Trevlig kväll.

Mvh Kent

Reply to
Kent Sjögren

"Kent Sjögren" skrev i meddelandet news:4eGNf.46754$ snipped-for-privacy@newsb.telia.net...

Hej Kent

Tack för svaret.

Eftersom jag är djurvän får det bli 555:an.

Jag är inte på högre nivå än att pickretsen är en förprogrammerad stamp. Där finns det ingen hund inbyggd. Men jag har faktiskt testat litet med 16f84 kul men svårt

hälsningar håkan

Reply to
Håkan Olsson

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.