Hitachi 28" - Trasig?

Har en Hitachi 28" (CP2851 TAN) som beter sig lite underligt när den är "kall". Bilden blir grå/svart med ljusare ränder som vandrar snett uppåt. Problemet uppstår bara under de första minuterna efter man satt på tv'n.

Någon som har någon aning om vad det är för fel? Kostnad för lagning?

Hade tänkt försöka kränga iväg den p.g.a nyköp. Vad kan man begära för den (typ 4 år på nacken)? Någon som är intresserad? Finns i Gbg...

/m

Reply to
Micke
Loading thread data ...

Kan räcka med att vrida ner screen lite. /Janne

Reply to
Janne

Menar du att ränderna vandrar/löper snett uppåt? För om dom vandrar så har jag ingen idé , men om dom löper snett uppåt är det nog återgångslinjerna du ser. Det kan bero på att bildröret börjar bli trött , men det kan döljas genom att sänka G2:an. Däremot brukar det vara mera regel än undantag vad det gäller lödfel på stabbarna i sekundären i dessa , men det ger inte detta symptomet.

Åren går fortare än man tror , tillverkningsår är -98. Även i fungerande skick har det väl inte varit någon hejare till tv , men runt en tusenlapp skulle jag begärt om det varit min.

Efter alla skräckhistorier jag har hört ang. reparationer i storstäder så kanske det blir billigare att slänga den.

/Morgan

Reply to
Morgan

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.