wisselschakelaar met lampje

Hallo ,

Bij een wisselschakelaar van busch en jager die als enkelpolige schakelaar gebruikt word kun je een signalerings lampje erin klikken. Het probleem is nu dat het lampje alleen brand als de verlichting in de ruimte uit is. De bruine draad zit op het p contact en de zwarte op 1 van de andere 2 contacten die naar de lamp lopen. Het lampje moet je tussen de 2 contacten die naar de lamp gaan klikken. omruilen draden helpt niet hij brand alleen als de de lamp in de ruimte uit is. Weet iemand hoe dit wel kan werken

Reply to
david
Loading thread data ...

Dat is juist ook de bedoeling, brandt het lampje, dan is de verlichting uit. En je kunt in het donker makkelijk de schakelaar vinden.

Ik heb schakelaars van Mertens die een lamp in de schuur en de buitenlamp schakelen. Precies 't zelfde.

-- Moi

Ben

Reply to
Ben Doedens
--
remove _nospam_ from the email address when replying to me directly
"david"  wrote in message
 Click to see the full signature
Reply to
Me

"david" schreef in bericht news:jWaib.14772$732.1508781@zonnet-reader-1...

uit

Oei, Je moet er in elk geval nog een draad bij maken. Zo als jij het wilt, moet je een NUL hebben (blauwe draad). Zonder dit wil het echt niet. Maar hoe je het dan aan moet sluiten?? Je zult het moeten proberen, ik weet het zelf niet zeker, maar ik denk zo:

Zwarte draad naar de lamp op P De nul op de niet gemerklte positie Het lampje past er op 4 manieren in, monteer het zo dat de kontaktjes op de P en de niet gemerkte positie komen. Nu moet je zelf kijken waar de Fase draad (bruin) op moet, dit kan op 1, of op 2. Maakt niet uit

Schakel je eerst de stroom (of spanning) af voor je re aan begint.

Jantje

Reply to
jantje

Je zal een Nul draad (blauwe draad) naar je schakelaar moeten trekken. De kant van het lampje die nu op de bruine draad zit maak je los en koppel je daar aan vast.

--
Remove -- when u reply
Reply to
Ivo Vermeulen

"jantje" schreef in bericht news:bmbjn0$hrh$ snipped-for-privacy@news.hccnet.nl...

schakelaar

de

of

Ik moet toch even terugkomen op mijn bovenstaande verhaal. Het zat me toch niet helemaal lekker, dus de vliering opgekropen, en een wiusselschakelaar opgezocht (Ja, een van BJ) Het niet gemerkte positie is niet voorzien van een kontaktvlakje, dus het bovenstaande kan niet gemaakt worden. Helaas, maar niet getreurd er is wel een oplossing.

Je moet een Nul (blauwe draad) bij maken, anders gaat het echt niet. Je kunt een ander insteeklampje van BJ kopen. Eentje met aansluitdraadjes. Dus niet zo'n vierkante. De ene draad van het lampje verbind je met de Nul, de andere kant met 1 of

2, afhankelijk waar jij je zwarte draad naar de lamp op hebt zitten. De bruine (fase)draad dan op de P.

Of je koopt een dubbelpolige schakelaar. Fase (bruin) op de ene P, zwarte draad naar de lamp op de korresponderende uitgaande klem (aan de zelfde kant) De Blauwe (nul) draad op de andere P. Je vierkante lampje erin met de kontaktpennetjes naar de uitgaande aansluitklemmen.

Of je peutert je bestaande lampje uit elkaar, en soldeer een draadje aan een kant van het lampje. Dit verbind je met de Nul (blauwe) draad. De Fase (bruin) weer op de P De zwarte draad op een van de uitgaande (1 of 2) Lampje zo insteken dat het overgebleven pennetje op het goede kontaktvlakje, dus bij de aansluitdraad naar de lamp, komt

Succes, en sorry voor de onjuiste berichtgeving.

Reply to
jantje

knip.......

Allemaal bedankt voor jullie reacties . Maar het blijft toch vreemd dat een schakelaar met rood lensje en een lampje wat er maar op 1 manier in kan. Gaat branden als de verlichting uit is. Je zal dan inderdaad zelf iets moeten prutsen om het werkend te krijgen zoals sommige van jullie al berichten. Het gaat trouwens om een inloopkast met de schakelaar op de slaapkamer , je kan de lamp laten branden en hem dus vergeten uit te doen. Nu is het vrij vervelend dat het schakelaartje rood brand terwijl de verlichting uit is. Ik heb het signaleringslampje er dus maar uitgeknikkert , mede omdat er nergens een contact voor een nuldraad is en het lampje er maar op 1 manier in kan worden geklikt.

nogmaals bedankt .

Reply to
david

"david" schreef in bericht news:jWaib.14772$732.1508781@zonnet-reader-1... | Hallo , | | Bij een wisselschakelaar van busch en jager die als enkelpolige schakelaar | gebruikt word kun je een signalerings lampje erin klikken. | Het probleem is nu dat het lampje alleen brand als de verlichting in de | ruimte uit is.

Dat is ook de bedoeling, je kan dan de schakelaar in het donker makkelijk vinden. om het lampje constant te laten branden heb je een extra nuldraad nodig. Maar waarom zou je met het licht aan een neonlampje willen laten branden dat amper te zien is ????

| De bruine draad zit op het p contact en de zwarte op 1 van de andere 2 | contacten die naar de lamp lopen. | Het lampje moet je tussen de 2 contacten die naar de lamp gaan klikken. | omruilen draden helpt niet hij brand alleen als de de lamp in de ruimte uit | is. | Weet iemand hoe dit wel kan werken | |

Reply to
Peter

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.