Wie helpt mij

Hallo, ik ben wegenwachter in België en in ons dienstvoertuig staat er zo een psion (kleine pc) waar de depannages op komen. Indien er een pech op komt dan hoor je een geluidssignaal, dit wil wel zeggen dat je steeds in de wagen moet zijn. Ik zou dus graag zelf iets in elkaar knutselen met een microfoontje en een versterker eventueel met een verlengdraad zodat ik eens thuis binnen kan zonder om de 5min naar die psion te gaan kijken. Wie weet er zo een bruikbaar schema staan al dan niet draadloos. Ikzelf had al gedacht aan een babyfoon maar zou liever zelf iets maken. Liefst zo eenvoudig mogelijk.

Dank u

Reply to
V4-lover
Loading thread data ...

Op Sun, 30 Nov 2003 19:38:29 GMT schreef V4-lover :

Wat denken jullie hier van? Zou dit wat betrouwbaar zijn???

formatting link

Reply to
V4-lover

"V4-lover" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@4ax.com...

Er zijn wel een paar mogelijkheden waaaronder:

1) aankoop van een paar LPD trancievertjes werkenden binnen de van 433 Mhz (1 toestel vast zetten op uitzending) heeft een vermogen van 10 mW wat dus een klein bereik veroorzaakt.

2) aankoop van een paar PMR toestellen die hebben wel een vermogen van 500 mW = groter vermogen, in de freq. band van 466 Mhz.

beide systemen zijn legaal in de meeste landen van Europa en vrij te verkrijgen.

Reply to
mara

"> Indien er een pech op komt dan hoor je een geluidssignaal, dit wil wel

Zoals al is opgemerkt, schaf jezelf een PMR setje aan (portofoon), die hebben vaak een spraak gestuurde optie (VOX). De unit die je in je auto legt, zet je in de VOX mode. Binnen ben je verzekerd van een ontvangst op de tweede unit. De goedkoopste setjes bedragen zo`n 35 Euro. Uitgangsvermogen is 500 mW en goed voor 3 a 4 km in het vrije veld.

Aroen.

Reply to
Aroen

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.