Video scheiden tov massa?

Jow

weet er iemand hoe je een videosignaal van de massa kan scheiden om netbrom te vermijden? Eventueel optisch ofzo?

Greetz

Flo

Reply to
Floke
Loading thread data ...

"Floke" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@posting.google.com...

Zorgvuldig onderzoeken waar je alles geaard hebt zodat je aardlussen kunt vermijden lijkt me gemakkelijker. Tenzij je een speciale applicatie hebt natuurlijk.

n.n

Reply to
n.n

een tv met een pc verbinden is miserie... want een tv is niet geaard en de pc wel, en de kabel is dan weer wel geaard maar die loopt naar het bakje van telenet enz... massalussen overal dus ;)

Reply to
Floke

Je zou een mantelstroom filter in de antennekabel kunnen opnemen. Ik meen mij overigens vaag te kunnen herinneren dat er ooit weleens een schakeling in de electuur heeft gestaan waarmee m.b.v. optocoupler een zwevende video ingang op een TV gemaakt kon worden...vraag me alleen niet in welk nummer, maar is in ieder geval al een flink aantal jaren terug.

-- Peter van Merkerk peter.van.merkerk(at)dse.nl

Reply to
Peter van Merkerk

Tenzij je je computer niet aard natuurlijk. Al vind ik dat zelf ook geen fijne oplossing door het optellen van alle netfilter stroompjes.

n.n

Reply to
n.n

Hoi,

Floke wrote:

Het was al min of meer genoemd maar wij doen dat hier met twee oude videorecorders. De ene als modulator met de scart als video-input en de antenne-output via een capacitieve koppelaar (2.2 nF/250Vac in serie met de mantel en 1 nF/250Vac in serie met de kern) naar de antenne- input van de tweede video, ontvangen en "zwevende" videosignaal weer uit de scart halen (let op, laat de twee video's niet contact maken via de behuizingen, dan ben je de scheiding weer kwijt, ze kunnen natuurlijk wel vlak bij elkaar staan, dat staan ze hier ook).

groeten van Bart

PS: het is sowieso aan te raden goede videokabel te gebruiken (altijd RG59 (basisband videokabel, niet verwarren met RG58, die is hiervoor niet bruikbaar) nemen, tweemaal voor s-video en eenmaal voor composiet, de beschreven koppelaar met video's werkt alleen voor composiet bij normale videorecorders), een slechte aarding geeft ook snel beeldstoringen (koppeling is dan niet laagohmig genoeg en de eventuele stoorstromen door de mantel kunnen zichtbare storingen geven), als je geen brom op een eventuele audioverbinding had (voor zover aanwezig/niet digitaal optisch of coax (is het symmetrisch zwevende geval met uitgangstrafo's die bij mijn weten oa. bij alle Philips cd-spelers voor de digitale coax-uitgang zitten) kan dat het oplossen weet ik uit ervaring (stoorstromen waren niet "te groot" maar zorgden voor teveel stoorsignaal in het videosignaal vanwege de "slechte" relatief "hoogohmige" aardkoppeling

PS: Maxim maakt ook ic'tjes voor symmetrisch videotransport, als de stoorspanningen beperkt blijven (maar je hebt als snel 115V in het volledig zwevende geval) kan het mogelijk ook zo (even met google zoeken naar de site, weet ik zo niet)

Reply to
Bart Jorritsma

Video galvalisch scheiden is vrij lastig als je voldoende kwaliteit over wil houden. In een oude elektuurhalfgeleidergids (jaren 80) heeft ooit eens een schakeling gestaan met een snelle optocoupler. Maar misschien zijn er in tussen meer moderne optocouplers te koop. Ook kan je proberen om met een grijs ringkerntje en een blauw ringkerntje een super breedband scheidingstransformator te maken. De grijze kern draagt dan het laagfrequente signaalcomponent over en de blauwe kern het hoogfrequent signaalcomponent. Als het video van een TV afkomstig is kan je hetzelfde simpeler doen op 38,9 Mhz met een gele kern gevolgd door een aparte videodemodulator.

--
You can trust the truth to a liar.

http://geocities.com/overwater2002
Reply to
R.Overwater
~

Als je de kabel niet te lang maakt dan zal het in de praktijk niet zoveel uitmaken :-)

--
You can trust the truth to a liar.

http://geocities.com/overwater2002
Reply to
R.Overwater

Is de een een 75 en de andere een 50 Ohm kabel? In dat geval zou ik toch wel degelijk de juiste kabel nemen. Ook BNC connectors zijn er in twee impedanties. Om daarmee te sjoemelen kan problemen geven. Bij videosignalen kan dat bijv. door misaanpassing reflecties geven en geestbeelden. Dan staat er rechts naast een verticale zwarte streep en grijze streep.

Maurits

Reply to
Maurits

Hoi,

Maurits wrote:

Inderdaad, daarom heb ik het er ook maar bijgezet, want ik sluit niet uit dat (hoe "goedbedoeld" ook) je toch RG58 aangeboden krijgt omdat niet alle elecronicazaken RG59 hebben (en niet altijd weten wat het verschil is) en/of RG58 niet meer zo hard loopt (oude ethernet netwerkkabel). je zou het bij tekenfilms of TV-out computerbeeld en dergelijke goed kunnen zien, lekker scherpe overgangen en grote egale vlakken. Op zich is RG58 op de voor video foute impedantie na wel kwalitatief (qua demping) vergelijkbaar en zeker niet slecht, RG58 is bijvoorbeeld nog prima geschikt om een behoorlijk goede lange analoge audiokabel te maken (naast je RG59 videoverbinding bijvoorbeeld), als je digitaal gaat (SPDIF-coax) heb je ook RG59 nodig (daar is ook een

75 ohm kabel voor nodig), hoewel antennekabel ook vaak een impedantie van 75 ohm heeft is gebruik voor basisband video af te raden, de reden is eigenlijk al genoemd, vaak is de mantelgeleider te dun en de mantelweerstand daarmee te hoog, zodat relatief onschuldige stoorstromen door aardlussen voor beeldstoringen zorgen (weet ik ook uit ervaring, vervanging van de (3m) antennekabel door RG59 lost de storing op. Voor antennefrequenties is die antenne-coax weer wel prima, de geleidende folies die er vaak inzitten schermen zorgen bij die frequenties voor een goed sluitende mantelgeleider, verder zorgen LF stoorstromen (die als ze er zijn nog steeds voor storingen in het signaal zorgen) vaak niet meer voor zichtbare beeldstoringen omdat het videosignaal ver buiten dat LF frequentiebereik gemoduleerd wordt (het is geen basisband signaal meer, bijvoorbeeld gemoduleerd rond 550 MHz, basisband videosignalen gaan vanaf DC tot een 6 Mhz). RG59 is ook wel als antennecoax bruikbaar maar minder geschikt omdat de signaaldemping over het algemeen groter is (meer signaalverlies) danm echte antennekabel, maar heb zelf als eens een antennesignaal van een modulator (zo laag mogelijk in frequentie daarom, kanaal 30, iets van 500 MHz) over 200m RG59 gestuurd, met 1 (of meerdere, weet ik zo niet meer) antenneversterkers ging dat prima.

groeten van Bart

Reply to
Bart Jorritsma

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.