Philips MG7.1-chassis: aan-uit-aan-uit-aan...

Voordat ik dit ding (8 jaar oud) definitief naar de stort verwijs, toch nog even navragen of iemand zo zou kunnen zeggen wat ermee mis is:

- Na inschakelen lijkt alles de eerste paar tellen OK; het relais (2 jaar geleden vervangen) schakelt de hoofdvoeding in, er komt hoogspanning, en wat ik aan voedingsspanningen kan meten, komt allemaal correct opzetten.

- Na een seconde of twee schakelt alles echter weer uit, en herhaalt de cyclus zich. Dit uitschakelen gebeurt zonder tekenen van doorslag o.i..

- De storing begon met incidentele uitval, maar trad steeds sneller na het inschakelen op.

Zoals gezegd heb ik twee jaar geleden beide relais in de voeding vervangen. Verder heb ik van alles nagekeken/overgesoldeerd (chip V-afbuiging, aardpunten koelplaten en nog veel meer), en de ESR van de meeste grotere elco's nagemeten. Alles lijkt OK.

Het vervelende van dit chassis is dat je er bar slecht in kunt meten als het ding aanstaat, dus eigenlijk vind ik het nu (na een uurtje knutselen) wel welletjes -- maar misschien dat hier iemand nog de gouden tip heeft.

Alvast weer mijn dank,

Richard Rasker

--
http://www.linetec.nl
Reply to
Richard Rasker
Loading thread data ...

"Richard Rasker" schreef in bericht news:4bf7f6f2$0$734$ snipped-for-privacy@textreader.nntp.internl.net...

Zet het apparaat eens in de default mode. Zie je dan wel "licht" boven in beeld? Vervang dan het raster IC.

Reply to
Henk van den Hof

Ik zou even moeten nazoeken hoe je het ding in "default mode" zet(*), maar in de twee tellen dat er voeding + hoogspanning is, produceert de V-chip ook een keurig afbuigsignaal, dus dat kan het haast niet zijn.

Hoe dan ook, ik laat 'm maar gewoon ophalen en afvoeren, want het kan niet uit om er nog meer tijd in te steken.

*: Zijn dan niet ook alle beveiligingen uitgeschakeld? Dat lijkt me geen prettig idee, zeker niet als er dan bijvoorbeeld iets mis blijkt te zijn met de HV-regeling o.i.. Ik heb dit lang geleden wel eens geprobeerd, maar het enige resultaat was toen een paar rokende weerstanden in en rond de HV, zonder dat het duidelijk werd /waarom/ dit precies gebeurde ...

Richard Rasker

--
http://www.linetec.nl
Reply to
Richard Rasker

Weet je zeker dat het rastersignaal in orde is? Vaak lijkt dat zo maar is de DC component niet in orde. Default mode? Twee pinnen ff kortsluiten (SDM). Inderdaad zijn sommige protectielijnen dan uitgeschakeld. Da's nou het handige van de default mode. Waar het rookt loopt de meeste stroom, en je hoeft niet lang naar het defecte circuit te zoeken.

Reply to
Henk van den Hof

Beide voedingen waren correct aanwezig, uitgangssignaal leek in alle opzichten normaal (ietwat bolle zaagtand, van ca. +10 naar -10, compleet met flyback-piek van ruim +25V aan het begin).

Toch geef ik de voorkeur aan een minder riskante methode. Maar goed, het ding is inmiddels opgehaald -- na bijna anderhalf uur zoeken zonder resultaat vond ik het welletjes -- en de eigenaar overweegt de aanschaf van een plat model (dit is dus nog zo'n loodzware brede bak). Misschien dat hij nog ergens een 'second opinion' haalt, en als daar positief resultaat uitkomt, hoor ik het nog en laat ik het hier ook nog wel weten.

In ieder geval dank voor de reacties.

Richard Rasker

--
http://www.linetec.nl
Reply to
Richard Rasker

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.