Re: hoe doe ik dat.

Jules Zollner. wrote: [Followup-To: nl.hobby.elektronica]

Ik moet een schakeling hebben, waarmee van vijf minuten vóór ieder > heel uur, tot vijf minuten ná ieder heel uur, automatisch, het signaal > dat van de tuner naar de versterker gaat, onderbroken wordt. Dit om de > godsgruwelijk vervelende reclameboodschappen te omzeilen. Hoe doe ik > dat op een christelijke, geheel technisch verantwoorde manier.

Je bent verdwaald, nl.hobby.elektronica is de groep die je zoekt,

Jan

Reply to
J. J. Lodder
Loading thread data ...

Versterker op een schakelklok met draaischijf zetten. Meestal is een fliepje van de draaischijf 15 min. De klok zo instellen dat i 7,5 min voor het hele uur schakelt.

--
pim. Simpel en goedkoop.
Reply to
Pim Schaeffer

Waarom dan niet een digitale schakelklok? Zijn niet zo duur meer tegenwoordig.

--
  ____________________  
   >> NIGHTWATCHER
Reply to
"NachtWacht"

Ach man.

Hier houwen ze zich bezig met boortorens, onderwatersport en ruimtevaart.

'\°_°/'

Ach vent.

Reply to
Jules Zollner.

news:g3es77$19p0$ snipped-for-privacy@nl-news.euro.net...

De echte elektronicus past natuurlijk meteen een DSP toe: kijk naar de signaalinhoud. Om maximaal uit je speakers te knallen wordt het geluid van reclame gecomprimeerd, ondanks het feit dat ze begin dit jaar beloofd hadden daarmee te stoppen. Dit verklaart ook waarom die reclames zo verveldn overkomen.

Als er weinig hard-zacht verschillen zijn is er reclame. Let wel op dat sommige (op MTV etc gerichte) muziek ook gecomprimeerd wordt om daar ook te knallen. Maar die wil je misschien ook wel killen.

P.

Reply to
Pieter

Daar heb je geen dsp voor nodig. Een squelchschakeling doet dat ook. Het audioniveau beneden de reclamedrempel stuurt dan het audio gewoon door. Bij een hoger niveau schakelt ie het uit. Een squelch voor een fmontvanger doet dat ook, het ruisniveau zonder ontvangst is altijd hoger dan het audio bij ontvangst..

"Jules Zollner." schreef in bericht news:485b5ecb$2$737$ snipped-for-privacy@textreader.nntp.hccnet.nl...

Reply to
pa5tig

Een gemodificeerde squelch is dan wel op zijn plaats. Een die naar het topniveau kijkt, en ook naar de laagste niveaus (omgekeerde squelch) en schakelt als de niveaus dicht bij mekaar liggen. Wel met een een filtering cq vertragingen.

P.

Reply to
Pieter

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.