Uitvallen videorecorder.

Hallo,

Ik heb onder andere een videorecorder JVC HR-S7700. Nu is er blijkbaar iets dat ervoor zorgt dat de video bij het in opnamemodus staan ( en dus aan het opnemen is ) op willekeurige momenten stopt, en in de uitstand gaat.Dus volledig uit. Het rare is dat er geen uiterlijke zaken zijn die dat veroorzakken, dus bv geen AB die gebryuikt wordt, geen klok cq ingestelde tijden in deze die een bepaalde duur van opname activeren. Ik heb zelfs een testje gedaan waarbij de video enkel stroom kreeg, daar ik dacht dat er iets met signalen van zenders (PDC) zou kunnen zijn, maar resultaat blijft hetzelfde. Uitval na korte of langere tijd. Ik proberde reeds met verschillende tapes. Normaal komen enkel nieuwe tapes in deze video, nooit tapes van iemand anders, en zelden tapes die in een andere (zelfs van mijn eigen) zaten. Probeerde ook een aantal tapes eerst volledig om en om te spoelen daar ik dacht dat het kon te maken hebben met een autoshutdown wegens bv teveel spanning op de tape. Geen resultaat. Ik heb reeds het celletje die de commando geeft dat de band op het einde of begin is (transparant stuk tape) proper gemaakt omdat ik dacht misschien is daar wel wat fout mee, maar het euvel blijft bestaan. Kent er iemand deze symptomen, en kan me zeggen wat het probleem zou kunnen veroorzaken?

Bedankt om deze uitleg te lezen, en hopelijk brengt U me de oplossing.

Reply to
maanse
Loading thread data ...

Hoi, is het probleem ook aanwezig als je een opname afspeelt?

Zo ja, dan lijkt het op een beveiliging van het loopwerk, b.v. reelsensoren, mode-select switch.

Zo nee, dan lijkt het op de record-protect switch of de mode-select switch.

Groeten PP

"maanse" schreef in bericht news:W%H_b.11894$ snipped-for-privacy@phobos.telenet-ops.be...

opnamemodus

de

een

ik

of

is

kunnen

Reply to
eddumweer

"eddumweer" schreef in bericht news:c1foq1$bnl$ snipped-for-privacy@news2.tilbu.nb.home.nl...

Hallo,

Neen enkel bij opname. Ik ben ongeveer voor een uur gestopt met het weergeven van een band van vier uur, zobnder de minste stop. Raar was wel, de teller was gestopt na 34 seconden, en de beelden waren sterkvervormd. Nu was het wel zo dat de band die ik gebruikte er één was die ik opnam in een andere video, en dat is een gewone VHS, maar tot voordien was dat nooit een probleem, de S-VHS gaat automatis in VHS mode en geeft weer wat er op de band staat. Nu dus niet. De resttijd werd wel juist weergegeven. Dus aftellend van 4:05:xx tot 0:00:00.

reelsensoren,

Waar kan ik die vinden? Hoe herken ik die? En, is dat goed of stuk, of zit er ook een tussenin bij?

switch.

En dat is dan weer?

Al zeer bedankt vor wat ik tot nu mocht lezen, ik denk dat ik er met uw hulp wel ga uitkomen.

Reply to
maanse

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.