Onbekend onderdeel, wie weet wat het is...

Afkomstig uit de voorschakelweerstanden-unit van de interieurventilator van een Renault Clio uit 1992. In het verleden viel de ventilator af en toe uit. Nu definitief. Zie

formatting link
voor foto, schema en details.

Wie weet wat het is...

Stefan

Reply to
Stefan
Loading thread data ...

In de nieuwsgroep news:400ad29b$0$41764$ snipped-for-privacy@dreader2.news.tiscali.nl, slingerde Stefan de volgende woorden naar ons toe:

Thermische zekering

--
JVD - jvd_609 [at] hotmail [dot] com
http://www.josvandijken.tk - ftp://jvd.no-ip.info
 Click to see the full signature
Reply to
JVD

En waar (type, waarde etc.) vervang ik die mee?

Stefan

Reply to
Stefan

dan zal er wel MICROT(emp) staan i.p.v. MIOROT...

Stefan

Reply to
Stefan

"Stefan" schreef in bericht news:400ad29b$0$41764$ snipped-for-privacy@dreader2.news.tiscali.nl...

van

uit.

Dit is een Thermische beveiliging voor eenmalig gebruik, er staat meestal op bij welke temperatuur hij doorsmelt ze zijn los te koop, handyman heeft een aantal waarde's op voorraad. mvrgr Rob.

Reply to
Rob van der Ploeg

formatting link
is hun website maar deze werkt bij mij niet.. Misschien kun je op een of andere manier de temperatuur uit het typenummer halen. Tip bij het solderen, houd de aansluitpoot vast met een combinatietang of waterpomptang zodat je termische zekering niet meteen weer doorfikt bij het vastsolderen (de tang voert de warmte van het solderen af).

Reply to
Ivo Vermeulen

Maar nu denk ik er net aan, Renault zal die dingen ook wel eens vervangen hebben. Ga daar eens praten!.

Reply to
Ivo Vermeulen

"Stefan" schreef in bericht news:400ad29b$0$41764$ snipped-for-privacy@dreader2.news.tiscali.nl...

van

uit.

De waarde van dat ding - dat staat er op, hoor. Nu kan het wel zo zijn dat die ventilator vol met stof zit of dat de lagering ge-olied moet worden. Want als dit ding niet voldoende draait, gaat die thermische zekering natuurlijk zo weer defekt.

Reply to
Kees Bijsluiters

En ik heb óók nog een aanvulling :-)

Misschien denkt de OP aan de mogelijkheid om dit dingetje door een kortsluiting te vervangen. Of door een gewone zekering.

Welnu :-) Dit is af te raden, anders staat de auto na een tijdje in de krant. "Auto uitgebrand, er kwam zomaar rook onder het dashboard vandaan".....

T
Reply to
telefan

Is uiteraard in me opgekomen :-) Het blijkt een Microtemp 4218 te zijn. Na wat googlen een temp van 104 C gevonden. Ik ga maar eens op zoek naar een vervanger...

Bedankt!

Stefan

Reply to
Stefan

ze staan ook in de conrad blz 832 nieuwe gids, of kijk even op de site en zoek op bestelnr 534072

Reply to
doot

De ervaring leert.... Dat als er geen thermische zekering zit, er ergens anders wat uit fikt. Probleem zijn meestal uitgelopen lagers. Als je daar bij komt, kun je er eens naar kijken (evt. schoon maken, licht invetten), kom je er niet bij, dan zul je de motor ook moeten vervangen.

Plezier ermee

Marco

Reply to
Marco

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.