monitor geeft geen beeld

Hallo allemaal,

Wanneer ik de LG-monitor, model 77M met vaste speakers, aanzet, krijg ik geen beeld. De power-led is even groen en gaat dan oranje knipperen terwijl het scherm zwart blijft. Wanneer de monitor niet op de comp is aangesloten blijft dit lampje wel groen branden. Als ik de monitor (aan) dan weer op de comp aansluit slaat de comp volledig uit. Kan het zijn dat de VGA-kabel is gebroken of zit er in de voeding iets niet lekker? Is er iemand die dit probleem ook heeft gehad en weet wat de oplossing is?

Alvast bedankt voor de reacties.

Bert

Reply to
Bert
Loading thread data ...

"Bert" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@posting.google.com...

Van deze type is de lijntrafo heel slecht. die is dan ook waarschijnlijk defect.

Jopie

Reply to
Jopie

Refreshrate van je comp omlaag zetten. Geeft ie ook niet even beeld als je de comp pas aanzet?

Bm

Reply to
Badmuts

Eerste vraag : Kan je de OSD (On Screen Display) menu nog aanschakelen? Indien wel zoek het dan bij je PC en eerst bij de VGA 15 pins konnektor : zijn d epinnetjes nog allen aanwezig en recht? anders : kan het dat jouw back lights defect zijn (2 hoogspanningslampen -CCFL- die je scherm verlichten) Maar gezien je ledje reageert op het aanwezig zijn van de PC zou ik opteren voor een onderzoek richting kabel / PC : sluit hem eens op een andere PC aan.

Hulp gezocht : Niet dat het jouw dadelijk verder helpt, maar ik heb ongeveer iets gelijkaardigs. Een Packard Bell SlimView 515 (intern opgebouwd met de CLAA150XA03 tube van Chunghwa)

Het ledje wordt even groen bij het opzetten van de spanning, maar wordt meteen weer amber. Dit met of zonder aangesloten PC. De OSD komt ook niet tevoorschijn en met een sterke zaklamp heb ik gezocht op enige reactie bij het drukken van de OSD toetsen : niets.

Hoe kan men controleren of de CCFL nog werken, of het circuit nog OK is ? Is dat 600 Volt DC zo 'n CCFL ??

Reply to
Yves-

Nee, hij geeft helemaal geen beeld.(zie probleem boven). De comp start wel op maar het beeld is en blijft zwart.Ook wanneer ik de monitor, na het opstarten van de comp, aan- en uitzet.

Bert

Reply to
Bert

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.