slecht beeld op tft scherm

ik heb een 5,6" tft scherm van skytronic gekocht. specificaties van het scherm zijn: tft colour LCD, 224640 pixels, dot pitch 0.12 (H) x 0.36 (V) mm, system PAL, input signal 1.0V pp composite video signal 75ohm. Wanneer ik dit nu aansluit op mijn laptop (via een hulpstukje dat van s-video naar composite gaat op de s-video uitgang van mijn laptop) dan krijg ik geen mooi beeld. (ik gebruik dit schermpje om gps doeleinden) mijn laptop staat ingesteld op 1024x768 en 32bits kleuren. De frequentie staat op de standaard frequentie ingesteld. Wanneer bvb 800x600 en 16 bits kleuren blijft de beeldkwaliteit hetzelfde. Ik heb op mijn laptop niet de mogelijk om naar bvb 256 kleuren te gaan. Heeft iemand een idee hoe ik betere beeldkwaliteit kan verkrijgen?

Benny

Reply to
benny
Loading thread data ...

"benny" schreef in bericht news:d8639$40ffe0ce$52ae0b2c$ snipped-for-privacy@news2.zonnet.nl...

mooi

Over het algemeen geven zogenaamde "TV-out" uitgangen van videokaarten een tamelijk lage beeldkwaliteit. Een van de redenen daarvoor is dat de resolutie van een computerbeeld veel hoger ligt dan die van een televisie. Je moet dus ook echt niet verwachten dat je op dat TFTje dezelfde scherpte zult krijgen als op de TFT van de laptop zelf of een echte VGA-TFT. Misschien heeft iemand anders nog goeie tips, ik ben echter bang dat er weinig te verbeteren zal zijn.

Groeten, Rene

P.S. Als je een DVD afspeelt op de laptop (of een gewone computer) die op de TV is aangesloten, dan heb je vaak wel een heel aardig beeld, omdat je daar ook met dezelfde resolutie werkt (DVD is voor TV gemaakt). Maar de gewone graphics van de computer zijn bij mij op de TV ook, tja, klote is eigenlijk het beste woord om het te omschrijven.

Reply to
René

Wel OS gebruik je?

--
Baltus Klein

Webstek: http://home.planet.nl/~klei2370
Reply to
Baltus Klein

224640 pixels, dat is ongeveer 600 hor. * 400 vert. pixels.

Composite video, max. bandbreedte voor kleuren is 600 kHz, z/w 5 MHz.

De resolutie verlagen naar 640*480, of zelfs 320*200.

Je display is van normale video kwaliteit, de laptop produceert sgva signalen met een veel hogere resolutie. Dat krijg je niet goed op elkaar afgesteld.

--
Joop van der Velden - pe1dna@amsat.org
Reply to
Joop van der Velden

224640 pixels betekent een effectieve resolutie van iets van 546*411 of net iets anders in die richting... Ik zou eens beginnen je laptop op een lagere resolutie te zetten.
--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

(V)

Wanneer

naar

mooi

mogelijk

Reply to
benny

Aan de dot-pitch te zien moet het aantal pixels nog door drie gedeeld worden (RGB). Dat geeft dus 74880 effectieve pixels. Waarschijnlijk is het scherm 312*240 (geeft ongeveer 4:3).

Hier krijg je nooit echt iets moois uit wat betreft computergraphics. Het is een kwestie van dingen proberen voor de beste benadering. Misschien de font-size groter zetten? Zoom-optie van de TV-out proberen?

Greetz Patrick

Reply to
Kcirtap

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.