JVC TV: groenig beeld

Hallo,

Ik heb hier een JVC TV, de AV-28WFT1EPS. Hiervan is het beeld enigszins groen. De andere kleuren zijn er wel, maar als je op AV drukt en dan een SCART input selecteert (zonder iets aan te sluiten) dan zie je een groen vlak. Via het service menu heb ik het aardig weggekregen. Beeld is nu goed, maar met de "green cutoff" waarde helemaal op minimaal (-125) Voor R en G is dit +17 en -9. Het groene vlak is nu grijs. Ook het normale TV beeld ziet er nu beter uit. Waarom moet die green cutoff waarde helemaal op minimaal? Zou er een component verlopen kunnen zijn op de BB printplaat? Welke zou dat zijn?

Als je de TV vanuit koude toestand aanzet, dan is het beeld een paar seconden veel te groen, daarna is het goed.

gr,

Arjan

Reply to
Arjan
Loading thread data ...

"Arjan" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@k39g2000hsf.googlegroups.com...

Lijkt erop dat de fout in de beeldbuis zelf zit, je hebt dit een beetje gecompenseerd met de regelaars, maar de wit en grijsbalans krijg je alleen goed bij benadering. Een eventuele kortsluiting naar de groene kathode in de beeldbuis is weg te branden met een geladen elco.

Maurits

Reply to
Maurits

Welk type beeldbuis zit hierin?

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Een Philips W66ERF031X013 Heb al eerder een JVC TV ter reparatie gehad met een ERF... beeldbuis, deze was pas 3 jaar oud en had een groen beeld. Lag toen echt aan de beeldbuis...

Reply to
Arjan

"Arjan" schreef in bericht news:84e8c99c-1999-458c-

Het gaat in dit geval om een Samsung van een jaar of 10 oud, ik kan niet even kijken, aangezien hij bij mijn dochter en schoonzoon thuis staat. PR

Reply to
Poecilia

Dat kan ook best. Hoewel de ESF buizen het slechtst zijn, zie je bij ERF ook wel uitval. Als er geen slechte solderingen zijn, maar bij stevig tikken tegen de hals van de buis het beeld wel flitst, weet je genoeg.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Ik dacht dat Samsung meestal geen Philips buizen gebruikte, dus je kan geluk hebben.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.