Krachtgroep verdelen naar 230 Volt groepen

Wanneer je drie 230 Volt lasapparaten hebt kun je deze niet op één groep kwijt. Ik zat zelf het volgende te denken om het vele vervangen van zekeringen te voorkomen: Ieder lasapparaat krijgt een 5 polige CEE form stekker. Elk lasapparaat is dan aangesloten tussen de nul en een apparte fase (de fase wordt in de stekker bepaald). Elk lasapparaat wordt in de stekker op een apparte fase aangesloten. Ik weet dat je geen krachtgroep mag hebben die je gebruikt als 230 Volt groep, maar ik heb het idee dat dat in dit geval wel mag!. Wanneer dit mag zou dit zeer handig zijn omdat in dit geval zeer veel aansluitpunten voor lasapparaten gemaakt kunnen worden zonder de kans dat je twee of meer lasapparaten op dezelfde groep aansluit.

Reply to
Ivo Vermeulen
Loading thread data ...

"Ivo Vermeulen" schreef in bericht news:Folrc.384$rc2.110@amstwist00...

Vaak kun je lasapparaten ook tussen twee fasen aansluiten, dus op 400 (oud

380) Volt. Bekijk deze optie eens. Je stromen in het net worden kleiner/gustiger , en je lasapparaat heeft net iets meer power bij het aanpikken.

Jantje

Reply to
Jantje

wat is daar trouwens het bezwaar van?

groeten, Olaf

Reply to
Olaf

In de industrie (Belgie) maken ze der geen problemen van.

Wij hebben hier 200-tal TL lampen hangen, mooi verdeeld over de 3 fasen van 1 zekering (3P+N).

Is zo zonder problemen gekeurd geweest. (die is hier in Belgie verplicht)

Reply to
Guido

"Guido" schreef in bericht news:HcOrc.124077$ snipped-for-privacy@phobos.telenet-ops.be...

Het is in Nederland ook toegestaan 1 fase (230 Volt) verlichting op 3 fasen aan te sluiten. Het is echter alleen in bepaalde situaties toegestaan. In kleine installaties, en in woonhuizen zul je het dus niet tegenkomen Wordt wel gedaan in grote industriele installaties.

Reply to
Jantje

Een lastrafo is meestal toch 1 fase? of op 2 fase....

en in de industrie worden volgens mij haast altijd de laskaren verdeelt over de 3 fase... ik weet eigelijk niet of het zo mag...

zal het morgen eens vragen op me werk...

Reply to
Arjan Swets

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.