Defekt accu lader Black & Decker multi boormachine

Hallo, De accu-lader 12V referentie 486910-09 voor mijn Black&Decker multi-boormachine is defect. De accu zelf is oke, maar hij laadt niet meer bij, als ik de accu in de lader steek dan gaat direct het groene lampje branden tenteken dat de accu vol is. Maar voor het bijladen zou eerst het roodde lampje moeten gaan branden. Het is een lader met een snellaad schakeling. Is er iemand die daar ervaring mee heeft, en een oplossing ziet.

Bij voorbaat veel dank Jan

Reply to
Jan
Loading thread data ...

"Jan" schreef in bericht news:421a3fb4$0$57651$ snipped-for-privacy@news.wanadoo.nl...

Tja Jan,

Ik heb een Bosch met een snellader en daar zitten een paar discrete componentjes in die je eventueel zelf zou kunnen doormeten (b.v. een transistor, voor de meest betrouwbare meting kun je hem er even uithalen) en een microcontroller waarvan als ik het mij goed herinner, de bovenkant blank is gemaakt (ik moest toch een keer weten wat er in dat kastje zat ;-)). Dus als die discrete componentjes nog goed zijn en er zijn geen slechte contacten/solderingen, dan houdt het wel op lijkt mij zo.

Veel succes! Groeten, Rene

Reply to
Rene

"Rene" schreef in bericht news:c41bb$421d14bf$54230ee9$ snipped-for-privacy@INFOPACT.NL...

en

blank

Dus

In de schakeling zitten 9 transistoren, 1 IC LM324N , 1 Thyristor en dioden en diverse weerstanden + Condensators. Het is niet te doen om elk onderdeel er uit tehalen. Alle contacten zijn oke. Ik heb wel de thyristor vervangen maar dat hielp niet.

Groeten Jan,

Reply to
Jan

"Jan" schreef in bericht news:421a3fb4$0$57651$ snipped-for-privacy@news.wanadoo.nl...

Hoe weet je dat de accu goed is? Lijkt toch dat deze defect is (trekt geen stroom meer, dus de acculader denkt dat de accu vol is)

Ben

Reply to
BenDeGek

"BenDeGek" schreef in bericht news:421f28e1$0$28991$ snipped-for-privacy@news.xsall.nl...

Hallo Ben

De accu was leeg, maar ik heb deze met een andere lader opgeladen.

Groetjes Jan

Reply to
Jan

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.