bouwpakket langzeittimer

Hi, ik heb een bouwpakket inelkaar geknutselt. Nu zit daar een aansluitblokje op maar ik begrijp nog niet hoe ik de draden moet aansluiten. Het aansluitblokje heeft drie aansluitingen. Er staat een letter bij, achtereenvolgens S,C en O. Wat moet waar?

Gr. Erik

Reply to
Erik
Loading thread data ...

schema nalopen zou ik zo zeggen..

Reply to
dre

"Erik" schreef in bericht news:466c4b1e$0$20112$ snipped-for-privacy@news.tele.nl...

Erik,

Jammer nou dat mijn kristallen bol stuk is. Nu kan ik niet zien om welk bouwpakket het gaat, wat voor merk het is, welke componenten er gebruikt zijn, geen schema, geen bouwbeschrijving, helemaal niks. Je kunt die bollen tegenwoordig ook nergens meer laten repareren. Of weet jij een adresje? :)

petrus bitbyter

Reply to
petrus bitbyter

bollen

Oh, ik dacht dat dat standaardaanduidingen zouden zijn. Ik zal ff wat duidelijker zijn: Het apparaat is een bouwpakket van een schakelklok 220V. Ik moet het bouwpakketje met 12V voeden en er zit behalve de bovengenoemde aansluitingen ook nog een "aansluiting" op waar op het printje een schakelaar afgebeeld is. Ik neem aan dat wanneer ik daar een schakelaar op zet dat ik dan het relay op het printje kan bedienen zodat hij (instelbaar) van 1 seconden tot 20 uur kan schakelen bijvoorbeeld voor een wc ventilator. Dan zit ik dus alleen nog met het schakelblokje met 3: S,C en O.

Maar om te voorkomen dat jullie binnenkort vanuit de ruimte een lichtflits zien op 4.20 noorderbreedte zal ik de link naar de site van conrad geven waar ik hem heb gekocht. Er zit wel een duitse beschrijving bij maar daar heb ik niet zoveel aan. Ik ben niet zo goed in duits.

formatting link
Duurtijdschakelaar Bestnr.: 115975 - 89 Ik ga ervan uit dat ik de fase moet doorlussen via S,C of O en de nul gewoon door moet laten lopen. Wie weet raad?

Gr. Erik

Reply to
Erik

Staat in het schema: C is het moederkontakt van het relais O en S de wisselkontakten. Dus als je wilt inschakelen zet je het apparaat in serie met C en S (O niet gebruiken). Het is netter om de fase te schakelen en de nul gewoon laten doorlopen van het apparaat.

formatting link

Maurits

Reply to
Maurits

"Erik" schreef in bericht news:466d7fa5$0$656$ snipped-for-privacy@news.tele.nl...

Nuttig ding zo'n handleiding. Zelfs zonder ook maar een woord Duits te lezen vindt je op de bladzijden 28 en 29 alles wat je weten wilt. Ook als je behalve Duits ook geen schema kunt lezen, vind je op de tekening op blz. 29 het blokje met de letters terug. Ernaast staat aangegeven dat het om de schakelcontacten gaat. Een enkelpolige omschakelaar, te vergelijken met een hotelschakelaar uit de huisinstallaties. In ruststand is C met O verbonden. Dat is dus als de schakeling geen voedingsspanning krijgt of als de timer uit staat. Als de timer aan gaat, wordt de verbinding C met O verbroken en wordt C met S verbonden.

Laat de nul gewoon doorlopen en verbind C met de met de fase van het lichtnet. De faseaansluiting van het apparaat dat je wilt bedienen, komt dan aan S of O, afhankelijk van de gewenste functie.

petrus bitbyter

Reply to
petrus bitbyter

"petrus bitbyter" schreef in bericht news:466d96ec$0$11833$ snipped-for-privacy@dreader25.news.xs4all.nl...

gebruikt

bovengenoemde

op

lichtflits

daar

lezen

29

een

verbonden.

dan

Allemaal bedankt!, Ik kan de draadjes vastlassen en vrolijk verder gaan knutselen.

Gr. Erik

Reply to
Erik

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.