Vigtigheden af afkobling af forsyning...

Hej

Sidder og tegner lidt på et print til en mikroprocessor og jeg kan se at på et af atmel's egne print er der en 100nF afkoblingskondensator til hvert forsyningsben på ALLE kredse. Jeg sidder og kikker priser og kan se at jeg skal af med en mindre formue for at bestykke det print med de 105 afkoblingskondensatorer der skal til hvis jeg skal følge samme princip som Atmel's designere..

Jeg overvejede lidt en anden løsning: placere en 10µF ud for hver kreds og så lave forbindelserne i "stjerne" ud fra denne kondensator til kredsen, vil det være en god måde eller skal den eneste sikre måde at smide alle de små

0603'er djævle på ud for hvert forsyningsben?

Min bekymring går lidt på at processoren måske bliver ustabil hvis forsyningen ikke er tilstrækkeligt afkoblet, det er trods alt en 180Mhz cpu....?

Hvordan er det med via'er og forsyningsbaner? er det noget med at det er en no-no eller?

Håber at nogen derude har nogle guldkorn de kan smide efter mig:-)

MVH Thomas

Reply to
Thomas Eg Jørgensen
Loading thread data ...

vil

Hvis der skal være analoge spændinger i systemet er det et must dine afkoblinger og stelplan og analog og digital spændinger er i orden...

Men jeg ville nok ikke satse på uanset og lave det udet afkoblingskondensatore, de små kondensatore der sidder tæt ved hver ben, kan hurtigt afgive en strøm til uC, mens den store der sidder længere væk, sidder i serie med en spole (peaks = høj XL) og derved forringer det strømmen i at løbe, + jeg mener de store caps ikke kanafgive strømmen lige så hurtig som den små (noget i den stil)

Kan sagtens være

en

Umilbart mener jeg det som det handler om er at have så abselut kort vej fra din kondensator til + benet på uC, og så have den anden side af capen siddene direkte på gnd plannet, eller en gennemplatinering til gndplandet (ingen tynde tracks) findes en masse om det på nettet og i bøger.. "emc" Kasper

Reply to
Repzak
0603 100nF??? I vores system står prisen til mellen 2-4 øre. Det giver en samlet pris under en 5'er. Hvis det kan ødelægge dit budget, så kan jeg anbefale at begynde at samle flasker :o)

Jeg tror nok vi køber dem ved Promax. De sælger sikkert ikke mindre end en rulle, men så har du til mange projekter!

Hilsner fra Århus \michael

"Thomas Eg Jørgensen" skrev i en meddelelse news:KGWMb.4598$ snipped-for-privacy@news.getnet.dk...

vil

en

Reply to
Michael frøkjær

Sælger de til private? En 5'er vælter ikke mit budget, men når jeg skal give næsten 250kr for dem begynder jeg at overveje om min SU var givet bedre ud på et par lytter istedet:-)

MVH Thomas

Reply to
Thomas Eg Jørgensen

"Thomas Eg Jørgensen" skrev i en meddelelse news:KGWMb.4598$ snipped-for-privacy@news.getnet.dk...

[cut]

Brug en masse 100n X7R / 0603 som du selv nævner, og brug gerne 2 eller flere via i hver ende af afkoblingerne, hvis du har PWR/GND på inderlag. De burde næppe vælte dit budget, jeg mener jeg giver knap 2 øre /stk. Du kan også maile mig din adresse, så skal jeg med glæde sende 4-500 stk ganske gratis.

mvh. Casper

Reply to
Casper Reinhold

De

Jeg tror da det er lidt urealistisk at checke priser hos elfa... De priser i nævner her ligger da en smuuule fra det kan jeg læse på deres hjemmeside...bare lidt....

Hvor køber i andre sådan noget henne til den pris? Og hvad så hvis man nu ikke liiiiige kan tage dem med hjem fra arbejdet? :-)

MVH Thomas

Reply to
Thomas Eg Jørgensen

Hej Thomas

i

Firmaer som elfa, RS og Farnell lever ar at kunne levere varen her og nu, når et firma køber hjem til udviklingsarbejdet, ja så betyder leveringsevnen meget mere end prisen.

Når man så køber hjem til produktionen, ja så tænker man på prisen, og det gør ikke noget at leveringstiden så er f.eks. 6 uger, det kan man planlægge sig ud af.

Hvis du tager et firma som

formatting link
så har de en styk pris på en 0805 100 nf på 25 øre, men ved 100 stk. er de nede på 17 øre, så man ringer til dem og forhandler sig til en 1000 stk. pris.

Mvh Max

Reply to
Max

Det vsr li'godt mange! Har du virkelig 105-kredse på printet?

Sådan en 10uF lyt er slet slet ikke hurtig nok.

Yups.

--
Med venlig hilsen/Best regards

   Roberto Saldo, Consultant, System Developer, M.Sc.
 Click to see the full signature
Reply to
Roberto Saldo

jeg

som

Nej, men mange af kredsene har flere forsyningsben. Det er her Atmel's designere sætter en kondensator ud for hvert forsyningsben. På den aktuelle µC er der 18 forsyningsben. Så er der jo alle supportkredsløb oveni, det giver ialt 105 forsyningsben....

og

vil

nej ok....

MVH Thomas

Reply to
Thomas Eg Jørgensen

priser

Aha, ok, det forklarer prisen...

nu

Tak for oplysningen, ja jeg kan se at de er betydeligt billigere end Elfa som jeg tidligere kikkede hos...

MVH Thomas

Reply to
Thomas Eg Jørgensen

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.