Vedligeholdeseopladning af Ni-CD og Ni-MH, hvordan.

Hej. Min oplader til min lygte er gået til de evige røgskyer.

Hvordan oplader jeg nemmest Ni-CD + Ni-MH batterier ? Jeg er klar over +-dV detektering, men det er ikke i min boldgade.

Kan man reltivt nemt flikke en sammen, som noget vedligeholdeses opladning ? Jeg kender ikke strømmene, er det noget med 1/10C de kan de klare 'uendeligt' eller kan jeg køre hårdere på ? Er der forskel på opladning ved Ni-CD vs. Ni-MH jfr. ovenstående ?

Hvis vi antager 1/10C så skal jeg kunne vælge mellem 240 mA og 360 mA. Er det ikke noget med en LM317 kan hjælpe med det ? Det er til 3 serieforbundne celler altså 3,6V Evt. et lille diagram.

Venligst, Bo Andersen.

N.B. Måske noget forbruger-elektronik kunne klare det, men den eneste jeg lige umiddelbart har kunne finde er en Ansmann til 350,- (Den eneste der kunne klare 3 celler, dem der kan klare et 'lige' antal celler får man jo nærmest smidt i nakken) Måske nogle RC-opladere, men prisen her er endnu vildere.

Reply to
Bo Andersen
Loading thread data ...

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.