Sikring / Ferrit = SMD ?

Efter en kortslutning på mit bundkort er der en SMD komponent der er gået op i røg. efter oplysning fra Motherboardrepair.com som skriver:

It is a combination fuse & ferrite bead. Protects the circuit and keeps RFI/EMI at a minimum. I don't have a IC7 in the shop but most boards have fuse/beads rated something like "110" which is 1.1 amps (1100ma) . Any micro fuse rated 1 to 2 amps will work just fine, or I can repair the board for you.

er jeg kommet frem til at det er en mellemting mellem en Ferrit tingest og en sikring. men så kommer det store spørgsmål ., hvad hedder en sådan tingest på dansk ?? jeg skal nemlig have en til at skifte den, og hvis han ikke kender lige netop den type komponent ., hvordan forklarer jeg så ham hvad det er .,

og lige en sidste ting ., er der nogen der har et billede ., eller link til sådan, så jeg for sammenlignings formål kan bestemme om der er den rigtige komponent ?

~~Frank .,

Reply to
The Tulip
Loading thread data ...

Et par spørgsmål: Kender du da den "strømværdi" den har som sikring.? (Ampere) Karakteristik.? Kender du dens induktans.? (Henry)

Hvis ikke, er det vanskeligt at finde en erstatning. Ikke sandt.

Ergo: Kortslut den, og kør igen. Og se hvad der sker. HVIS du har fundet årsagen til fejlen... Og lev med at den kan blive værre næste gang det går galt. Men hvorfor gik det iøvrigt galt. ? hvis det var en fejl fra din side, må du jo lære at holde fingrene væk...

Jeg har hørt om modstande med sikring, men aldrig om spoler.

Har du søgt på nettet.?

Dit sidste spørgsmål forstår jeg ikke at du stiller, uden selv at give flere informationer. Vi er jo ikke tankelæsere, vel.?

Du fortæller _intet_ om den komponent du har.

Kvaliteten af svarene du får er proportional med kvaliteten af dit spørgsmål.

Mvh. Jørgen

Reply to
Jørgen Rasmussen

Jørgen Rasmussen wrote in news:I9vWb.4464$ snipped-for-privacy@news.getnet.dk:

Nej ., jeg kender ikke strømværdien på den der sidder i mit mobo ., men som der står i mit første indlæg ., mener "capman" at en typisk værdi er

1100 mA

Jeg har da overvejet det ., men der er jo en grund til at der sidder en sikring ., og jeg kan bedere leve med 2 Amp på mine USBporte samt en del støj ., end jeg kan klare at sidde og 'måske' lave en ny kortslutning hvor der så er 15-20 Amp bagved ..

Sikkert ., men man må jo leve og lære .. og ellers betale ..

Ved du hvad en Ferrite Bead er ??

Ja ., RS-Comp.. Grupper ., intet ., Google ., intet brugbart ..

Den komponent jeg har er brændt ..den er cirka 1 mm høj . 2 mm bred .. 4 mm lang .. den er grå ., og ligner en alm SMD modstand .. der står ingen text på komponenten .. print texten er: FB25 ..

der sidder andre komponenter i umiddelbar nærhed ., fx ., 'FB23' ., som er faktisk identisk ., heller ikke nogen text på den .. og selvfølgelig heller ikke brændt ..

Mit spørgsmål gik jo alene på om der var nogen der kunne navngive en komponent der på engelsk/amerikansk var 'a combination fuse & ferrite bead'

Og ikke på hvilken exakt komponent der sad på mit Motherboard ..

Men nu har du fået lidt flere informationer ., og jeg har smidt et billede i dk.binær ., under "IC7-G SMD"

~~Frank .,

Reply to
The Tulip

The Tulip skriver:

Hvornår, hvordan og hvorfor ?

Klaus

--
Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.hadsten.dk
     Modeltog, NE2 internetopsætning, elektronik og andet:
 Click to see the full signature
Reply to
Klaus D. Mikkelsen

Nogle dage siden ..

En skrue havde sat sig fast bag ved ps-2 konnektoren. og jeg tændte for skidtet ..

der må have lagt en løs skrue inden i mit kabinet da jeg flyttede den, jeg hørte noget rasle rundt, derfor prøvede jeg at vende kabinettet og 'hælde' den løse skrue ud .. og efter det ., sagde det ikke en lyd ., derefter tjekkede jeg at den ikke sad på forsiden af printet og endte med at konstatere at den nok var røget ud ..

Det var den ikke ..

Skruen sad så den lavede en kortslutning fra stelplan på printet ., og ind til et af benene på PS-2 Keyboard Konnektoren ..

Ellers noget ?

~~Frank .,

Reply to
The Tulip

The Tulip skriver:

Bingo, ud med skidtet og ind med en 0,5A sikring.

Klaus

--
Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.hadsten.dk
     Modeltog, NE2 internetopsætning, elektronik og andet:
 Click to see the full signature
Reply to
Klaus D. Mikkelsen

Hej Frank,

En ferrite-perle. Det er en lille "ring" af ferrite som ofte bruges til små spoler eller blot monteret omkring et transistorben (hvilket er en half turn-spole).

Hvad idéen med den er (i din sikring), kan jeg kun gætte på - sikkert noget med støjdæmpning ved højfrekvent støj _fra_ boksen/smpsu'en og ud.

Du kan sikkert godt klare det med en alm. sikring uden ferrite, men ellers kan du få sikringer til hulmontering hvor der kan sættes en "perle" omkring et ben.

Mål gennemgangen hen over den, så har du noget at sammenligne med.

Never mind Jørgen, hvis han en dag giver flere konstruktive svar end brok over andres poster, så sætter jeg et stort kryds i kalenderen med en hvidtekost ;)

--
Venlig hilsen,
Søren
 Click to see the full signature
Reply to
Søren

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.