Billedet klapper sammen

Hejsa

Jeg har en monitor som efter at have været tændt i ca 5 min. klapper billedet sammen på midten fra siderne. Billedet starter med stille og roligt at gå mod midten hvorefter det først stopper og derfter klapper helt sammen så der kun er en ca 1 cm lodret steg på midten. Skyldes det en kondensator ?

Jesper

Reply to
Jesper
Loading thread data ...

Hej Jesper...

Der er tale om en vertikal fejl ... "normalt" er det vertikal kredsen der er defekt ... skild dín skærm ad og undersøg vertikal kredsens support kompoenter ... måske er du heldig det er en defekt lyt ...

m.v.h l. madsen

"Jesper" skrev i en meddelelse news:3f75e977$0$24633$ snipped-for-privacy@dread14.news.tele.dk...

roligt

sammen

?
Reply to
Lasse Madsen

Jeg har haft mere eller mindre alle lytter ude og har ikke kunnet finde nogen som så ualmindelig ud.

Jesper

Reply to
Jesper

Så må du jo give dig til at fejlsøge lidt i apparatet ... det er selvfølgelig også muligt uden et diagram ... find et datablad på vertikal kredsen og mål før, under og efter fejlen indtræder så burde det give en ide om hvad der kunne være galt ... det lyder jo åbenlyst som en vertikal fejl ... tag evt. noget køle spray og giv vertikal kredsen et ordentligt skud når fejlen indtræder ...

når fejlen er kommet sluk apparatet i 10min ... varm din loddekolbe op til max temperatur ... tænd så (sørg for at fejlen ikke er indtrådt) så varmer du lytterne op (på toppen af deres hus) med din kolbe en efter en omkring vertikal kredsløbet ... sådan kan man tit afsløre dårlige lytter ...

m.v.h. l. madsen

"Jesper" skrev i en meddelelse news:3f760235$0$24719$ snipped-for-privacy@dread14.news.tele.dk...

Reply to
Lasse Madsen

Det kan da aldrig være en fejl i vertikalkredsløbet, når det eneste der er tilbage er en lodret streg.Lad dog vær med at lede den stakkels mand på vildspor. Mit gæt er at det er en kold lodning ved forbindelserne ti afbøjningsspolen.

MVH Lars Arup

"Lasse Madsen" skrev i en meddelelse news:bl50at$24ia$ snipped-for-privacy@news.cybercity.dk...

...

Reply to
Lars Arup

afbøjningsspolen.

Jeg har gennemgået det vertikale kredsløb og har heller ikke her kunnet finde en fejl. Fejlen kommer efter at monitoren har været tændt i ca 5 min. Slukker jeg skærmen og tænder den igen er fejlen væk, men kommer igen efter kort tid. Det skal siges at når fejlen ikke er der, kan jeg ikke få billedet til at fylde hele skærmen, der mangler omkring 1 cm i begge sider.

Jesper

Reply to
Jesper

Davs Jesper.

Hvilken type monitor er det? hvad mærke er det? det kan være jeg har et diagram, det hjælper lidt når man skal fejlfinde.

Med venlig hilsen Thias Russell

"Jesper" skrev i en meddelelse news:3f761715$0$24671$ snipped-for-privacy@dread14.news.tele.dk...

er

min.

efter

billedet

Reply to
Thias Russell

Det er en Daewoo 17" den hedder 712D. På stellet står der CMC-712D. Det ville være dejligt med et diagram. Håber du har noget liggende.

Jesper

Reply to
Jesper

Følg hellere Arups råd mht. løse forbindelse(r)...

--
Mvh, Kim Voss Schrader (aktiv skribent i dk.fritid.kaffeklub.bil)

"Sir, we are in the vicinity of an area adjacent to a location!"
Reply to
Kim Voss Schrader

Åhh for h..... mange gange undskyld .... havde lige byttet om på lodret og vandret det må du altså undskylde ....

Jeg tror Lars har ret i at tro at det måske er koldlodninger ... prøv at tage en stor isoleret skruetrækker og giv apparatet nogle tæsk mens fejlen ikke er tilstæde (med det isolerede håndtag) simpelthen bank på alle komponenter i højsp. og support ....

Undskyld igen !

M.v.h. Lasse Madsen

Reply to
Lasse Madsen

isolerede

Dette har jeg prøvet og der er ingen løse forbindelser. Når jeg starter skærmen mangler der ca 1-2 cm. Og nu er den begyndt på at gå hurtigere mod midten, inden for 1 min har den trukket billedet sammen fra siderne, hvor efter den går i sort skærm og begynder at hyle. Slukker jeg skærmen og tænder den igen efter kort tid, er der igen billede på skærmen og så begynder den forfra. Jeg har ingen anelse længere hvor fejlen kan ligge.

Jesper

Reply to
Jesper

Jesper skriver:

Noget der bliver varm, eventuelt en forsyning til horisontalafbøjningen der svigter.

Klaus

--
Se på http://www.modelbaneeuropa.hadsten.dk
det er Modelbane Europas hjemmeside
 Click to see the full signature
Reply to
Klaus D. Mikkelsen

ikke hvad jeg sådan lige kan mærke, men jeg har fundet en komponent som hedder k2671, den sidder på en køleplade, jeg kan kun måle en diodestrækning på den. Den har tre ben og ligner en transistor. Er der nogen der ved hvad det er for en fætter ?

Jesper

Reply to
Jesper

"Jesper" skrev i news:3f76ff86$0$24702$ snipped-for-privacy@dread14.news.tele.dk

diodestrækning

K2671 = 2SK2671 det er en mosfet transistor.

-- Hilsen Peter N Petersen

formatting link

Reply to
15kw

Den har jeg nu også prøvet at skifte men det har ikke hjulpet. Er der nogen der har andre ideer til hvad jeg kan gøre, jeg er fuldstændig tom. Er der evt. en der vil hjælpe mig med at kigge på den, den befinder sig i sønderjylland. Jeg ved snart ikke mere hvad jeg skal gøre, det er lidt træls at skulle sidde foran en 14".

Jesper

Reply to
Jesper

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.