Måling af afstand med centimerpræcisi on

Hej gruppe

Hvad er der af muligheder hvis man vil måle afstanden mellem to punkter med op til ca. 20 meter imellem og med en nøjagtighed på ca. 1 cm?

Ultralyd? Elektrisk fejl? Noget helt andet?

Det er i forbindelse med anlæg af nogle bede i haven at jeg tænkte at der da må kunne laves noget smartere end et målebånd. Det bliver nu nok for dyrt, men kunne være interessant at vide alligevel.

Jeg kender godt til de dér lasermålere hvor man peger på noget og får afstanden. Men jeg tænker mere på noget med to målestationer hvor den ene udsender et signal og den anden fortæller hvor langt der er til signalkilden.

Martin

Reply to
Martin Larsen
Loading thread data ...

Hej Martin

Lasermåleren man peger med er da både nem og nøjagtig og man slipper for forbindelse mellem sender og modtager. Og så vidt jeg husker kan modeller der kan klare op til 40 meter med en nøjagtighed på et par millimeter fåes til omkring en tudse.

--
Mvh
Max
Reply to
Max

Den 28.04.2011 23:51, skreiv Max:

Gratulerer. Endelig en formulering utlendinger kan skjønne. ("En kanin" synes meningsløst for oss.)

HM

Reply to
Harald Mossige

Her skulle stå elektrisk felt!

Reply to
Martin Larsen

Hmmm, ja ved nærmere eftertanke. Sagen er at der skal være et eller flere referencepunkter for haveplanen, hvorfor jeg tænkte på en "målestation".

Men i virkeligheden kan målestationen jo blot består af en pæl man hamrer ned et passende sted, fx ved hjørnet for haveplanen. Så kan man måle afstandene dertil ved at pege på pælen og afsætte de fornødne mærker.

Tak for svaret!

Martin

Reply to
Martin Larsen

Hej Harald

Det var da godt at prisen ikke var en and, en storkerede eller en plovmand :)

--
Mvh
Max
Reply to
Max

Nu er det jo ikke for at ødelægge fornøjelsen ved at forsøge sig med avancerede elektroniske løsninger, men 'pæle og snor' er bestemt ikke den værst tænkelige metode og er vel oven i købet temmelig præcis for de afstande du angiver?! :-D

--
/Claus (der også synes at lasere og elektronik er mere spændende end 
snor...)
Reply to
Intet Navn

Jo bestemt, men det er ikke lige så nørdet ;-)

Martin

Reply to
Martin Larsen

g med

ke

is for de

og det skal v=E6re n=F8rdet ikk.. jeg t=E6nkte lige uovervejet als=E5 hvis man sender en lysstr=E5le ind p=E5 et roterende spejl og s=E5 m=E5ler antal blink pr tidsenhed ved m=E5lepunktet.. jo l=E6ngere afstand jo st=F8rre vinkel men man kan ikke m=E5le nogen afstand.. s=E5 det er da n=F8rdet ikk........... men send to str=E5ler ud og de skal have en lille vinkel , feks 1 grad.. modtageren er montereter med 2 LDR de forskydes indtil str=E5lerne rammer begge ... og med lidt geometri kan afstanden beregnes. jeg synes det ville v=E6re n=F8rdet , fordi der skal ogs=E5 en tabel til at sl=E5 afstanden op i.. alex

Reply to
Alex

Anderledes, sjov og god idé! Jeg har en kraftig grøn laserpointer som let kan ses i direkte sollys, måske skulle jeg eksperimentere lidt.

Martin

Reply to
Martin Larsen

Jeg har vist den til en pilot. Han syntes den var smart.

Spøg til side, jeg er amatørastronom og bruger den til at udpege stjerner for folk. Med sådan en kan man direkte "pege" på en stjerne, og fordi den rækker nogle hundrede meter op er der ikke nogen parallaksefejl af betydning - i modsætning til hvis man "peger fingre" ad stjernerne.

Jeg retter den naturligvis ikke mod fly.

Martin

Reply to
Martin Larsen

Sørg for at der ikke er en pilot, der ser den...

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

nok

=E5r

en

Laserafstandsm=E5ling (kun =E9t stk) og styrbare sm=E5 spejle?

Reply to
Glenn

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.