Lysstyring med PIC

Er der nogen der har en idé til hvordan jeg med en PIC kan styre lystyrken på mit loftlys? Havde tænkt mig at lave et lille program på PC'en der serielt kunne kommunikere med PIC'en, hvor man evt. kunne indtaste 0-100 afhængig af hvor meget "spænding" lyset skulle have (hvor stor lystyrken skulle være). Jeg kan se at med et relæ ville jeg kunne tænde og slukke for lyset, men kan jeg styre det på anden vis? Nogen ideér?

Don

Reply to
Don
Loading thread data ...

"Don" skrev i news:biqk7u$cmf$ snipped-for-privacy@news.net.uni-c.dk

for

Er det til 220V eller 12V, hvor stor effekt.

Hvis det er til 12V kunne du muligvis lave det som en PWM, se efter en PIC16F627 den indeholder en PWM og en USART så det skulle være rimelig nemt at lave.

Hvis det er til 220V skal du nok igang med en triac og du skal have noget galvanisk adskildelse "læs optocoupler" mellem din USART og 220V.

-- Hilsen Peter N Petersen

formatting link

Reply to
15kw

Hej Don,

ETI lavede noget i den stil (dog kun i 10%-spring) for en del år siden. Kredsløbet var simpelt, en 8-benet PIC der fik nulkrydspulserne ind direkte gennem 2 modstande, nogle trykknapper og lidt af det løse.

Orker ikke at finde bladet frem lige pt, men skal gerne råbe op når det selv emanerer fra gemmerne :)

--
Venlig hilsen,
Søren
 Click to see the full signature
Reply to
Søren

Sorry men hvorfor ikke bare bruge det Application Note Microchip har på deres hjemme side ???

Mvh Klavs.

Reply to
Klavs Rommedahl

Kig evt. på MOC3042 mfl. fra Fairchild semiconductor, der er diagram eks. i databladet som kan downloades på deres hjemmeside.

Bygger på princippet fra en alm lysdæmper...

/Frank

Reply to
Frank Rasmussen

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.