Hvordan gør jeg det lidt nemmer for mig selv med Eagle Cad og "print på d en nemme måde" ?

Hej.

Jeg bruger Eagle Cad til produktion af mine prototype print.

Layout foregår som sædvanligt, når jeg er klar til at udskrive så kører jeg Drill-aid.ulp der så lige gør hullerne nemmere at ramme med printboremaskinen.

Jeg sørger så for at Pads, Via's og outline er synlig samt bottom layer, udskriver - derefter det samme, blot top layer, og udskriver.

Jeg kunne så godt tænke mig at springe et led over her, og duplikere printet, og udskrive begge lag på én gang, på én side papir.

Dette er af flere grunde, primært da printerens temperatur varierer, så man risikerer at to udskrifter ikke er lige varme, og da papiret ændrer størrelse med temperatur, sker det at de to lag ikke liner op når man taper dem sammen. Hvis de to layouts printes samtidig, og er tæt op af hinanden, er dette mindre følsomt.

I teorien kan det gøres således:

Markér alt i layoutet, klip, start et tomt PCB op og paste to gange oven over hinanden.

Så sletter jeg komponenter og stik på det øverste lag (jeg har ingen trough hole, så ingen grund til pad's i toppen der alligevel ikke skal loddes på)

Så ender jeg op med to identiske print, det ene er med komponenter, bottom layer, via's og outline, det andet, top layer, via's og outline.

Problemet kommer så her: det ene skal spejles, ellers står tekst mm. på hovedet, og stik sidder i den forkerte side. Jeg ville nemlig gerne kunne folde papiret henover hinanden.

Jeg kunne bruge mirror kommandoen, og rotere det 180 grader, så vender den printet korrekt, men så flytter alle printbaner lige fra top layer til bottom, og vice versa.

Er der ingen smart måde at gøre dette på, uden at den laver rod i mine layers ?

Alle råd er meget velkomne.

Hvis min forklaring ikke giver mening, kan jeg godt prøve at optage en video af, hvad jeg laver, så det måske giver mere mening.

// Per.

Reply to
Per Jensen
Loading thread data ...

Hej Per

Print til 2 BMP eller GIF filer, hent dem ind i et fotoredigerings- program og vend og drej dem så det passer på papiret.

--
Mvh
Max
Reply to
Max

Det var selvf. oplagt, men virker lidt molboagtigt....

Jeg er bare bange for at opløsningen ryger fløjten på dén måde...

// Per.

Reply to
Per Jensen

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.