DIY: Strømforsyning med strømbegrænser.

Hej Alle. Jeg har idag en 'fast' str=F8mforsyning med 5-8-10-12-15V udtag. Og jeg vil gerne have en variabel, med str=F8mbegr=E6nser.

Har googlet en masse p=E5 nettet. Er endt op med dette diagram: Se s. 16: 5A Constant voltage/Constant current regulator.

formatting link

Den vil nok kunne bygges for under en 'hund'

Nu til sp=F8rgsm=E5lene.

1) Skal jeg hellere k=F8be en ny f=E6rdig p=E5 eBay til 80EUR (komplet med trafo, kasse og V+A metre) 2) Kan ogs=E5 f=E5 en 30V / 8A Buck-step-down p=E5 eBay til ca. 15 EUR, men det er vel en SMPS, og denne her er lini=E6r ? 3) R8 i diagrammet, hvilken v=E6rdi skal vi g=E6tte p=E5 den er ? 4) ben 4 p=E5 LM301A skal have -6V. Hvordan fikser man lige det med en alm. trafo og eet udtag ? 5) Kender i andre gode diagrammer jeg kan bruge ? 6) Andre kommentarer ?

Mvh, Bo Andersen.

Reply to
Bo Andersen
Loading thread data ...

Hej Bo

En ordentlig strømforsyning til hjemmefusk med elektronik skal kunne regulere både strøm og spænding fra 0.

I min verden skal den kunne klare 2 x 0-24 Volt / 0-3 Amp der så kan seriekobles eller parrallelkobles efter behov.

En mulighed kan være sådan en her:

formatting link

Kan jo bygges i enkelt eller dobbeltudgave efter behov. Jeg har et alternativ printudlæg til den.

Jeg bruger sådan en i en dobbeltudgave med 4 stk. udlæsninger med 7-segmenter, den har jeg været meget glad for i de sidste 20 år.

--
Mvh
Max
Reply to
Max

En lab forsyning, der kan levere op til 15V og 5Amp, skal vel have noget, der ligner 20VDC på indgangen. Hvis du nu skruer udgangsspændingen ned til 3V og trækker 5Amp ud, skal du køle ca 85Watt. En køleplade til dette koster mere end "en hund"

Skal du kunne regulere over et stort område og have stor strøm ud, kan man lave det med relæ'er, der vælger et udtag på transformatoren, der passer til udgangsspændingen.

Moderne labforsyninger med lav støj bruger ofte en switcher efterfulgt af en analog regulator.

Men det letteste er at købe en færdig enhed.

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

Hej Max. Du m=E5 gerne sende det materiale du har p=E5 din dobbelte udgave. S=E5 vil jeg pr=F8ve at se om det er noget jeg vil binde an med. Min mail er valid. Mvh. Bo.

Reply to
Bo Andersen

Hej Bo. Tak for dine input. Det er rigtigt der skal noget k=F8ling til. Jeg har allerede 3 store alu-plader med ribber p=E5. Men jeg aner ikke hvor mange deg.C/W de er p=E5. S=E5 planen var at pr=F8ve med dem. Men jeg har ikke helt bestemt mig endnu. Det er nemmere at k=F8be en ny, men sjovere at bygge den selv.

-Bo-

Reply to
Bo Andersen

"Bo Andersen" skrev i en meddelelse news: snipped-for-privacy@k5g2000vbf.googlegroups.com...

Nu da dette emne er på banen så har jeg lige et spørgsmål, hvad siger i til denne her kan man ikke godt det, hvis man er i besidelse af mange 12-19V SW PSU'er også blot køber et par CCdrivers ?

formatting link

Jan Rasmussen

Reply to
Jan Rasmussen

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.