Beagleboard og 5v reguleret strømforsyning

Jeg har k=F8bt et Bagleboard (beagleboard.org), den skal forsynes med

5,0v (driftsp=E6nding 4,8-5,2v), min oprindelige tanke var at drive den via 5v forbindelsen p=E5 molex-stik i en ekstern USB-drivebay, for s=E5 kan jeg ogs=E5 tr=E6kke en intern USB-hub p=E5 samme str=F8mforsyning. Efter advarsel fra en kollega om at sikre at det var en reguleret str=F8mforsyning, satte jeg mit voltmeter p=E5 molex-stikket og m=E5lte 5,5= v =3D stegt beagle, hvis jeg bruger den og mit voltmeter m=E5ler rigtigt.

Mit sp=F8rgsm=E5l er om en ny standard PC psu leverer 5v reguleret ? Jeg har fundet en masse p=E5 nette om at kunne tr=E6kke 5v reguleret fra ISA-bus, RS232, USB m.v. men ideen med en lav-energi stue computer g=E5r ligesom af hvis jeg skal have en 60-200W PC k=F8rende for at forsyne mit

4W Beagleboard. Kan jeg ellers k=F8be en f=E6rdig linie-regulator og s=E6tte ind ? Evt. en stepdown DC 12v->5v reguleret str=F8mforsyning. Jeg kan finde en masse komponenter der kan det, men jeg vil helst have en f=E6rdig.

Alternativet er vel at jeg skal k=F8ben en (bedre) USB-hub og tr=E6kke 5v reguleret fra den - Men kan jeg v=E6re sikker p=E5 at de 5v er regulerede ?

P=E5 forh=E5nd tak.

Reply to
kleth
Loading thread data ...

Hmmm - reguleret er vist fra engelsk, jeg mener nok stabiliseret/fast sp=E6nding :@)

Reply to
kleth

En standard PC-forsyning leverer stabiliseret spænding, men typisk med en tolerance på 10% så fem volt altså ligger et sted mellem 4.5 og 5.5V, hvilket så også vil være den spænding du kan hive ud af USB, ISA, MOLEX, mv.

Hvad med sådan en:

formatting link
så slipper du også for en adapter til molex-stikket. Den er godt nok angivet til en tolerance på 5%, men mon ikke din beagle overlever en overspænding på 0.05V?

Ja, men med hvilken tolerance?

Er du i øvrigt sikker på at den spænding på de 5.2V er så nødvendig at overholde? Jeg sad og studerede diagrammet og så at de 5V tilsyneladende bliver reguleret til 4.2V af en spændingsregulater på printet, men denne regulator kan måske højst tåle 5.2V ind? Her, på side 41:

formatting link

Interessant lille dims, hvad kan den bruges til? Jeg antager den ikke har CPU-kraft nok til at kunne bruges til HTPC?

Tomas

Reply to
Tomas Pedersen

Hej Tomas, tak for svar. Jeg napper nok snart s=E5dan en PSA5W105, den har n=E6sten de samme specs som den anbefalede til Beagle: Line regulation =B1 1% (denne parameter fandt jeg ikke p=E5 PSA5W105) Load regulation =B1 5%

Hvis jeg forst=E5r diagrammet p=E5 side 41 korrekt, s=E5 er sp=E6ndingsregulatoren TPS2141 som har et sp=E6ndings interval mellem 4,2v og 5,5v, hvilket s=E5 nok g=F8r at Beagle kan overleve 5,25v. Jeg er ikke s=E5 skarp til elektronik diagrammer l=E6ngere.

Boardet er til en stue browser PC, som ogs=E5 skal v=E6re klient til en st=F8rrere workstation, der skal transcode video til mine medie bokse. Dog skulle Beagle Borad kunne afspille 720p med =C5ngstr=F6m distro'en

formatting link
da det er video-accelereret.

Jeg er skuffet over at PC psu'ere kun regulerer 10%, for s=E5 g=E5r noget af min ide i seig selv, da jeg da nok skal have to str=F8mforsyninger da USB-hub skal have sin egen.

Mange tak for svar.

Reply to
kleth

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.