Belastningstest af forstærkere?

Jeg går med tanker om at lave et udstyr til belastningstest af forstærk ere. Man kan jo sagtens arrangere sig med en flok belastningsmodstande og så m åle over disse. Fx. 8 ohm i parallel og eller serie, men modstande til 50 og 100W er næsten umuligt at betale og så fylder de meget. Derfor har jeg kigget lidt på konstantstrømsgenerator m. FET, men det e r jo mere hvis der er behov for variabel last. Jeg har brug for at forstæ rkerne ser ind i fx. 4, 8 og 16 ohm Er her et lyst hoved der har en god ide? På forhånd tak

Børge

Reply to
Børge Larsen
Loading thread data ...

Den 20-12-2012 18:16, Børge Larsen skrev:

Tja, hvad med:

formatting link

Og så lige rette værdierne lidt til, måske?

--
Anders C
Reply to
Anders C

Hej Børge

Nu skal det jo fylde lidt for at brænde 100 Watt af, men du kan da ikke klage over prisen når du på eBay kan købe 8 Ohm 100 Watt modstande, i metalhus så de kan skrues på en køleplade, til 30 kr. stykket, gratis leveret.

--
Mvh 
Max
Reply to
Max

Hejsa,

Nedsænk din grønne 5W trådviklede modstand i et glas vand, så holder den gladeligt til +400W. Når vandet koger er det the-tid.

/Claus

Reply to
Claus

Den torsdag den 20. december 2012 19.12.38 UTC+1 skrev Max:

e

atis

Hej Max! Tak for dit svar. Hvorfor havde jeg ikke tænkt så langt. Jeg havde kun kigget hos Elfa og RS. Med de priser er det den enkleste måde at lave det på. Begge kanaler kan klares med 4 stk 8 ohm ialt.

M.v.h.

Børge

Reply to
Børge Larsen

Den 20-12-2012 18:16, Børge Larsen skrev:

over disse. Fx. 8 ohm i parallel og eller serie, men modstande til 50 og 100W er næsten umuligt at betale og så fylder de meget.

mere hvis der er behov for variabel last. Jeg har brug for at forstærkerne ser ind i fx. 4, 8 og 16 ohm

Jeg har da lavet en dummyload på 4 x 32 Ohm (50W) i parallel + ditto for stereo monteret på en køleplade (ca. A5 størrelse) med en 120X120 ventilator. Den har da hidtil overlevet 2*5-600 W. Sværere er det altså ikke.

--
Ha' det rart. Karsten H. (7870)
Reply to
Karsten H. (7870)

Elsupply sælger 50 watt modstande til 29,- stykket mvh Ole

"Børge Larsen" skrev i meddelelsen news: snipped-for-privacy@googlegroups.com...

Jeg går med tanker om at lave et udstyr til belastningstest af forstærkere. Man kan jo sagtens arrangere sig med en flok belastningsmodstande og så måle over disse. Fx. 8 ohm i parallel og eller serie, men modstande til 50 og

100W er næsten umuligt at betale og så fylder de meget. Derfor har jeg kigget lidt på konstantstrømsgenerator m. FET, men det er jo mere hvis der er behov for variabel last. Jeg har brug for at forstærkerne ser ind i fx. 4, 8 og 16 ohm Er her et lyst hoved der har en god ide? På forhånd tak

Børge

Reply to
Ole Pedersen

Hej Ole

Dine indlæg er temlig forvirrende, må jeg ikke anbefale dig og læse lidt om bl.a. citatteknik her

formatting link

--
Mvh 
Max
Reply to
Max

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.