Jedno svemirsko/bezvezno pitanje :-)

Radim jedan expriment gdje bi trebao izvest napajanje 1kW motora, ali pazi sad ovo, preko kondenzatora. Prica je sljedeca.

Imas neki vanjski izvor koji puni kondenzatore s 300W. Kup kondenzatora koji su spojeni skupa bi se trebao napuniti do 5KW i nakon toga bi se trebalo pustati po 500W na motor.

Cilj je napraviti da se motor cim duze vrti s tih 5KW-a i da se pritom mjeri koliko povuce u startu. U ovom slucaju nema nikakvog dodatnog opterecenja na motoru a baterije se ne koriste kod napajanja. U biti nista drugo nego napajanje motora preko kondenzatora + nadopunjavanje kondenzatora iz vanjskog izvora. Da se vidi da li je moguce napajati takav motor ako imas knostantno napajanje kondenzatora.

Reply to
Stabilo
Loading thread data ...

Reply to
zli_vuk

i

........ koji puni kondenzatore s 300W. .........Kup kondenzatora koji su spojeni skupa bi se trebao napuniti do 5KW......

Reply to
Nef

Perpetuum mobile prve i druge vrste nisu moguci

--
I am Locutus of Borg,
Your life as it has been is over,
 Click to see the full signature
Reply to
Locutus of Borg

Ako imas konstantno napajanje kondenzatora motor ce 100% raditi, cak i bez kondenzatora :) Kondenzatori ce mu samo posluziti za kompenzaciju jalovine. Ideja je stvarno bezveze, pojmovi kojima baratas nemaju vezu s vezom ali svi veliki umovi su u pocetku bili neshvaceni :)

Reply to
stef

Daj vidi kaj su volti V, a kaj wati W

Reply to
Tomash

Ajme tebi...

Reply to
user4

:-) Ocekivao sam takvu reakciju ali fora je u tome sto je to vec napravljeno ali u manjoj izvedbi. Prokleto bilo, sad ne mogu naci link. Cim nadem-saljem.

Reply to
Stabilo

Kao recimo ideja s 'UPS'-om za mikrokontrolere koji tro¹e malo: Dr¾i¹ pod naponom KVALITETAN elektrolit na recimo 600V, a sistem napaja¹ konverzijom toga napona na

5V. Èini mi se neisplativo kada su punjive baterije postale jeftine....
Reply to
vaso

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.