gubitci u jezgri

Kolko bi bili gubitci u jezgri ako bi na etd59 namotao 5 namotaja zice kroz koju tece sinusni struja od 50Hz od 200A. Znaci induktivitet bi bio 100uH kada tece slaba struja. Mislim da bi gubitci bili mali, ali nisam sto posto siguran.

Reply to
fire
Loading thread data ...

Hz ili kHz?

sto je manje frakvencija za isti napon moras povecat razmjerno magnetski tok , a sto je veci tok veci su gubici, grijanje i sl( a odlazi i u zasicenje) Odokatvno na 50Hz , 200A ispod 1V...

Za sinus je U=4.44fNsB tako da visa frekv manje zavoja , manji tok..

Reply to
grizli

a za tako malu frekv nije li bolje zeljezna jezgra ?

Reply to
grizli

Ta jezgra nije tu samo radi tih 200A 50Hz, jer s tom strujom otide u jakoo zasicenje i ur pada prema prema(cak nisu niti ucrtali tolki H na grafu:) ali se vidi da je blizu 1 i reklo bi se beskorisna stvar s tak malim induktivitetom(kao da je nema kada je u zasicenju). Mene samo zanimaju gubitci zbog te struje, 200A 50Hz, u jezgri. Mislim da su gubitci dosta mali, ali nisam sto posto siguran. A tu u zg trenutno nemogu probati.

Reply to
fire

pa s tako jakom strujom i malom frekv to je kao da je jezgra zracna rekao bih da ce ti na 50Hz i 200A zica pregorit, osim ako napon nije 0.1V recimo :D a cimi mi se da si u pravu da se sama jezgra bas i nece grijati ...

Reply to
grizli

Gubici su oko 1W ako ti je temperatura ferita oko 100 stupnjeva (po datasheetu). Al' pet zavoja ti e previse jer ti je onda H=1000 amperzavoja. Jedan zavoj sa strujom 200A ti je optimalno.

Reply to
svemirko

Nisu mi to jedini namotaji na jezgri. Nije mi bitno ako induktivitet padne na 0H pri 200A, samo me zanima otprilike gubitak u jezgri.

Reply to
fire

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.