Allpic programator

Nakon dosta muke sa ovim programatorom, samogradnje, provjere svih mogucih i nemogucih signala na plocici i programa za programiranje PIC-eva, odlucio sam se na kupovinu "sastavljenog i testiranog uredjaja sa serijskim kablom". Medjutim ni taj "sastavljeni i testirani" uredjaj nije htio da programira kako treba iako sam koristio IC-Prog i provjerio programator da nema kakvih ostecenja, cak i na osciloskopu gledao da li signal dolazi do podnozja za PIC i koja mu je amplituda. Pojavljivalo se ono vec svima poznato IC-Prog-ovo: "Verification failed at address 0000h!".

Na kraju je rjesenje bilo bas jednostavno i totalno nevidljivo. Na Settings->Hardware (ili F3) ima klizac u dnu prozora iznad kojeg pise I/O Delay (sta god da to znaci). Onako kako stoji (na 10) IC-Prog uglavnom ne uspije nista procitati sa pic-a (ili upisati na njega), vrlo rijetko procita jedan ili dva prva bajta kako treba. Probao sam da stavim na 20, bilo je malo bolje, uspio bi zapisati/procitati prvih 10-tak ili 15 bajtova koda.

Na kraju sam zavrsio na broju 14 i Windows I/O drajveru i iznenada je sve magicno proradilo, ledice su pocele da blinkaju i saraju lijevo-desno na testnoj ploci.

Dakle I/O Delay malo lijevo malo desno pa ce na nekom broju razlicitom od 10 proraditi.

Btw. na

formatting link
ima fenomenalan tutorial za PIC-eve.

Reply to
klokan
Loading thread data ...

Koji se programator odabere u postavkama IC-prog-a za allpic?

Reply to
500g

Izaberes JDM programator. Ako imas PIC 16F84 spoji jumper J1 na ploci a ako koristis 16F628 skini jumper. Oba PIC-a sam probao i programira ih bez problema.

Reply to
klokan

"klokan"

a 12c509a?

pozdrav!

Reply to
Snilky

Nisam probao ali izgleda da ljudi imaju problema sa allpicom i tim chipom. Vidi na

formatting link

Reply to
klokan

"klokan"

da, izgleda da nisam jedini, ne znam ni sam sta vec nisam probao i nikak nece, a recimo 16f84 radi normalno...

ok, hvala i pozdrav!

Reply to
Snilky

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.