Räckvid trådlöst tbord+mus

Hur l=E5ng r=E4ckvid har ni p=E5 tr=E5dl=F6st tbord+mus? Skrotet jag skriver p=E5 nu n=E5r inte l=E4ngre =E4n ett sladd tbord :-( Finns det n=E5tt som klarar ett par v=E4ggar, och typ 10m?

Reply to
buss100
Loading thread data ...

Mina Bluetooth-grejor funkar bra och ett antal meter/väggar.

--
A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
 Click to see the full signature
Reply to
david

Där jag bodde förut stod datorn i ett angränsande rum till vardagsrummet. Jag hade dragit en 10 m svhs/scart video- + audiokabel från datorns TV-out och ljudkort till TV:n och det gick att ta med sig tangentbord och mus till vardagsrumsbordet för att t.ex pausa filmen. Det står visserligen compaq på grejorna, men åtminstone musen är väldigt lik en Microsoft-mus. Sen flyttade vi och rumsdispositionen och kabeldragningen blev snarlik, men skillnaden var att väggen mellan rummen nu var i armerad betong, och därmed slutade taangentbord och mus att fungera från vardagsrummet. På en dator jag har på jobbet använder jag ett trådlöst Logitech-tangentbord och -mus, och den räckvidden upplever jag som nästan kortare än vad en sladdanslutning skulle ha. Räckvidderna varierar tydligen beroende på modell och tillverkare. Det är möjligt att såna uppgifter finns med i specifikationerna ifall man bemödar sig att läsa dom.

/Danne

Reply to
Dan Altemyr

Provat att stänga av lysröret med HF-don - många sådanahär utrustning kan få mycket begränsade räckvidd pga. allt jäkla skrot som är igång runt omkring och strålar elektromagnetiska störningar som dränker mottagaren från switchade nätaggregat, PC där 'arbetet' på moderkort och till/från minne läcker ut som elektromagnetisk brus från nära DC till flera GHz.

Sändarna i sådan trådlös utrustning som tangentbord och möss är av olika lagar begränsade till väldigt låg effekt, vilket inte är särskillt mycket över vad som tillåts att sända ut som störningar, vilket gör att nära går det bra men på avstånd då strålningseffekten minskar i kvadrat med avståndet från sändaren, så börja störande grannarna nära omkring mottagaren (PC i sig själv, lysrör, skrivare, ADSL-lina etc.) att överrösta signalen från tgb/mus-sändaren.

--
Det här är ett systematisk jätteproblem som de flesta gör som strutsen - 
vill inte veta om att det ens existera och 'bara vill blir förbannade 
 Click to see the full signature
Reply to
torbjorn.ekstrom

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.