Vet in afstandbediening?

Hoi vaklui,

Mijn afstandbediening doet het niet meer. Ik haal hem uit elkaar en kom tot de conclusie dat er op de koolkontakjes een soort vet zit. KLOPT dit? Zo ja wat voor vet is dat dan? Ik heb meerdere afstandbedieningen uit elkaar gehaald maar dit nog nooit gezien.

Grts Dirk.

Reply to
Bikkel
Loading thread data ...

Hoi Dirk,

Bikkel wrote:

Het hoort er niet in denk ik (het kan van alles zijn, cola, koffie, afstandsbedieningen kunnen erg smerig zijn), maak de rubber mat met heet water/zeep en een borsteltje goed schoon, en doe het printje met wattenstaajes en contactspray, daarna even met droge droogvegen (er blijft altijd wat achter maar is in geval van contactspray niet erg). Daarna zou het weer goed moeten zijn, maar als het een wat oudere philips is met koolstofdraadbrugjes is bijvoorbeeld is niet uitgesloten dat ie te lang met smerige contacten/vlakjes gewerkt heeft en enkele draadbruggen en daardoor schakelaargroepen zijn uitgevallen (te lang gebruik met hard drukken, heb er zelf zo meerdere).

succes, groeten van Bart

Reply to
Bart Jorritsma

Hoi, Vraagje: Mag dat gehele matje zeiknat worden, dus ook doe zwarte koolstaafjes van dat rubber matje???

Grts Dirk.

Reply to
Bikkel

Ik heb die olieachtige troep ook weleens opgemerkt; geen idee waar het vandaan komt. Het is in ieder geval makkelijk af te spoelen.

Matje voorzichtig onder de kraan met wat zeep schoonmaken. Ik zou beslist niet gaan schrobben of agressieve schoonmaakmiddelen gebruiken. Na afspoelen matje droogdeppen en/of aan de lucht laten drogen. Printplaat met droog keukenpapier schoonmaken.

Het geleidende rubber van sommige matjes is nogal kwetsbaar. Ik kan me een beruchte serie afstandsbedieningen van Sony herinneren (jaar of 18 geleden?) waar ze in Badhoevedorp het tig-cijferige partnummer van het rubber matje nu nog uit hun hoofd weten.

Erwin van Akkeren

-- Add NO_SPAM to my address to get delivery failures when replying via email.

Reply to
Erwin van Akkeren

"Erwin van Akkeren" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@4ax.com...

Ik heb alles schoongemaakt en het ledje vastgesoldeerd Hij werkt weer als nieuw.

Grts Dirk.

email.

Reply to
Bikkel

"Bikkel" schreef in bericht news:41a23306$0$7156$ snipped-for-privacy@news.wanadoo.nl...

Hoi,

Eén van de bewoners/gebruikers heeft er cola of iets anders .... over gemorst? Is hier ook al eens gebeurd en dat geeft idd die indruk!

--
Kris De Voecht
Homepage: www.devoecht.com
Reply to
KDV

"Bikkel" schreef in bericht news:41a23306$0$7156$ snipped-for-privacy@news.wanadoo.nl...

Heb dit ook gehad het was vet wat overblijft als het zweet verdampt! Het ligt ook aan het soort afstandsbediening.

Bert RvB.

Reply to
Bert ( A W RvB )

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.