sony tv

Beste mensen,

Ik ben in het bezit gekomen van een sony tv KV-21XR TD. Nu kan ik vrijwel alles instellen met behulp van het controlepaneel behalve de kleurverzadiging. Zie ik iets over het hoofd?

groeten jan

Reply to
janmaris
Loading thread data ...

"janmaris" schreef in bericht news:4142e54a$0$62380$ snipped-for-privacy@dreader2.news.tiscali.nl...

behalve

Misschien heb ik de vraag onduidelijk gesteld. Het gaat erom om wat meer kleur in het beeld te krijgen. Het lijkt mij sterk dat ik hiervoor de kast moet openmaken.

groeten

Reply to
janmaris

Als je via

formatting link
zoekt naar bv SONY (en dan het model nummer) plus het woord manual dan vind je waarschijnlijk wel de handleiding van de tv. Anders kan je hem misschien bij sony zelf op de site vinden en als dat ook niet werkt dan kan je gewoon een mailtje naar sony nederland sturen en zeggen dat je de handleiding van je tv bent kwijtgeraakt, en leg vervolgens deze vraag voor.

Ik heb hier een philips staan waarbij ik met de AB bepaalde dingen ook niet in kan stellen, achter het klepje, bij de bediening v.d. tv zelf kan dat dan weer wel. Misschien heb je een universele AB en niet de originele? Het kan zijn dat bepaalde functionaliteit op de universele AB ontbreekt.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat er een defect in het toestel is opgetreden. Maar ik zou eerst bovenstaande eens proberen.

Reply to
Guido

Ik ken de lokale bediening van jouw toestel niet uit m'n hoofd, maar op de AB zit het zeker. Probeer die eens.

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
Maarten Bakker

"Guido" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@4ax.com...

Bedankt voor de reactie. Natuurlijk heb ik Google gebruikt. Maar helaas dat geeft geen soelaas (tot mijn verbazing). Het toestel lijkt mij niet stuk. Het beeld geeft wel kleur maar naar mijn mening niet voldoende. Ik ben wel wat gewend op dit gebied, maar hier kom ik niet uit. Geen knop voor de kleur, tenminste ik kan hem niet vinden.

groeten

Reply to
janmaris

kast

Tot nu toe nog niet achtergekomen. Het zit in ieder geval niet op de gewone knoppen. Er zal wel een menu zijn hiervoor. Overigens zit op de AB (afstandbediening) en heel klein verzonken druktoetsje met een tekentje S. Druk ik hierop dan doet de AB niets meer. Ik heb eigenlijk nog nooit zoiets gehad, dat ik er niet achter kom. Maar dit is dan ook de eerste Sony TV die ik in huis heb gekregen.

Groeten jan

Reply to
janmaris

Alle analoge functies zitten onder 1 keuzetoets, als je de functie gekozen hebt bedien je die met de up/down-toetsen naast de keuzetoets, als dit inderdaad een AE-1 chassis is. Ik twijfel nu even.

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
Maarten Bakker

gewone

S.

zoiets

die

Ik dit gevonden wat betreft het chassis

formatting link
Het blijkt te gaan om een "SX" chassis. Zie ook
formatting link
.Mij zegt dat niets. Ook bij
formatting link
niets te vinden hierover. Ik zal de TV maar even laten rusten. Ik zal wel iets heel knulligs over het hoofd zien

groeten jan

Reply to
janmaris

formatting link

Het SX chassis is een nieuwere variant van het RX chassis. Helaas heb ik er geen ervaring mee, maar bij het RX chassis zitten er gewoon aparte up/down-knopjes op de AB (RC508/HQ) voor volume, kleur en contrast (of helderheid?)

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
Maarten Bakker

gekozen

te

formatting link

hierover.

het

Ik denk dat het probleem is dat de afstandbediening waarschijnlijk niet bij de TV hoort. Type RM-V111T kom ik niet tegen. Het is een gecombineerde VCR/TV bediening. Zie hem ook niet staan op

formatting link
Ik zal zo'n algemene afstandbediening eens gebruiken.

groeten jan

Reply to
janmaris

Deze hoort inderdaad op zeker niet bij de TV; de AB is veel nieuwer.

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
Maarten Bakker

Is het toevallig niet zo'n omkeerafstandsbediening? Kun je uitschuiven en aan 2 kanten bedienen!

Die heeft Sony een tijdlang gebruikt.

Groeten PP

"Maarten Bakker" schreef > > Ik denk dat het probleem is dat de afstandbediening waarschijnlijk niet

bij

Ik

Reply to
eddumweer

"eddumweer" schreef in bericht news:ci734u$mm3$ snipped-for-privacy@news3.tilbu.nb.home.nl...

Hoopvol nam ik de afstandbediening ter hand, maar helaas geen verborgen knoppen. Ik denk dat deze afstandbediening erbij is geleverd om de bediening niet nodeloos ingewikkeld te maken. Ik denk nu wel dat ik er uit kom. Ik zal op de radiomarkt wel een passende AB proberen te kopen.

Bedankt voor alle reacties.

groeten jan

Reply to
janmaris

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.