UHF tv antenne

Op onze camping in de Ardennen te Malmedy ( hoogte +/- 600 meter )kunnen we enkel TV1 - Canvas - en Ketnet ontvangen via een UHF antenne. We staan afgestemd op de zender van Luik. Het beeld op onze TV is redelijk, maar er zit tamelijk veel sneeuw in het beeld. Ik heb een zeer goede UHF buiten antenne met 90 elementen ( winst 11 - 16 dB ) en ook een heel goede UHF/VHF TV versterker. Nu is mijn vraag de volgende. Zou ik het beeld nog kunnen verbeteren door een tweede UHF antenne samen aan te sluiten met de eerste UHF antenne om zo aan meer winst et komen, of zal dit niet veel helpen ? Dus wat ik wil bedoelen is, kunnen twee UHF antennes meer winst opleveren en me een beter TV beeld bezorgen ?

Reply to
Hugo Binon
Loading thread data ...

Haal die versterker eens weg, wordt het beeld dan niet beter? Als je nl. zo'n goede antenna met zo'n hoge versterking hebt, en fatsoenlijke (en niet te lange) kabel gebruikt, heb je zo'n versterker helemaal niet nodig. Het kan nu zelfs wel zo zijn dat die versterker te veel signaal op zijn ingang krijgt waardoor hij als het ware overstuurt en je signaal vern**kt.

André-Hessel

--
Antispam: Remember to remove the 'y' character from
          my address to email me. (Replace 'yjensma'
 Click to see the full signature
Reply to
André-Hessel Jensma

"Hugo Binon" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@posting.google.com...

Ja, maar zeker niet eenvoudig. Hierbij een URL met meer info. Succes Marc

formatting link

Reply to
Roger Debeir

volgens mij zou je qua afstand met deze antenne en een goede versterker zo al een goede ontvangst moeten krijgen maar ik weet niet of er heuvels in de weg liggen. Ik woon van luik verder af en ik heb goed beeld. Anders zou ik eens proberen om een digitale ontvanger er op aan te sluiten als je redelijke ontvangst hebt, heb ik ook gedaan, tevens kan ik de duitsers meteen digitaal ontvangen en staks ook nederland

Reply to
EVen

In Luik staat geen zender voor TV1 of Canvas, die staat nl. in Genk (Limburg).

formatting link

Reply to
Janus

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.