Slecht beeld op tv met splitter

Ik heb van @home digitale tv met de extra zenders. Als ik de kabel naar de tv aansluit op de doos waar het radio/tv signaal uitkomt heb ik op alle zenders prima beeld. Als ik in de doos aan de wand eerst een splitter doe en daar mijn kabel in doe naar de tv heb ik op bepaalde zenders slecht beeld. Via de splitter wil ik dan boven tv kijken. Het gaat dan om de zenders eurosport, eurosport 2, extreme sports en nog een paar zenders. Ze zitten op 820 MHz volgens de decoder. ( wel in die buurt, weet het op het moment niet meer) Alleen die zenders krijgen last van blokjes in beeld en rare "kras" geluiden. De splitter is voor tv en er staat op dat hij is voor 500 - 850 MHz. Is dit probleem te verhelpen door er een versterker tussen te zetten en welk merk/type is eventueel aan te bevelen?

Bedankt.

Gijs

Reply to
Gijs
Loading thread data ...

"Gijs" schreef in bericht news:fem0df$k7b$ snipped-for-privacy@nl-news.euro.net...

een

buurt,

welk

Heb je de nog niet gebruikte uitgang van je splitter wel afgesloten met 75 Ohm ?

Hans

Reply to
JT van Es

Hoe ziet de splitter eruit? Wat voor kabel gebruik je? Heb je de kabel correct op de stekkertjes aangesloten als je geen kant en klare kabel hebt gebruikt? Vrijwel altijd zijn storingen als deze terug te voeren op slecht of slecht aangesloten materiaal.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Meestal is dit een kwestie van slecht materiaal of een hele lange kabel met veel demping. Omdat je de problemen alleen boven de 800 Mc hebt verdenk ik eerder de splitterkwaliteit (insertion loss) of de kabel zelf. Goede splitters zijn oa van het merk Tratec te koop, goede coax is dik en heeft een 100% folieafscherming, stekkers van Hirschmann (Koka serie) zijn ook

100% signaaldicht. Een versterker zal niet helpen, dat heeft alleen zin als op de output daarvan veel verbruikers worden aangesloten of dat er een kabel van meer dan 20 mtr aanhangt. De meeste settopboxen voor digitale TV hebben wel een signaalsterktemeter en een signaalkwaliteitsmeter in de software zitten. Wat geeft die aan?

Maurits

Reply to
Maurits

Ik heb die niet gebruikte uitgang niet afgesloten gehad. Ik heb wel hetzelfde probleem als ik de tv kabel voor boven aansluit. Er veranders niks aan het beeld, het blijft slecht.

Gijs

Reply to
Gijs

De splitter ziet er chroom uit. Er staat op BZT G687 653D. Ik heb 2 splitters geprobeerd en beiden doen hetzelfde. De stekkers heb ik zelf aan de kabels gemaakt, het zijn volledig metalen stekkers. De kabel is niet van dat dunne spul maar een degelijke kabel.

Gijs

Reply to
Gijs

De kabel is niet van dat dunne spul van de Pr.x.s maar een degelijke kabel. De kabel is niet langer dan een meter of 10. De signaalmeter geeft bijna een volledig gevulde balk aan. Ik ga binnenkort toch eerst eens een andere splitter proberen en kijken of dat helpt.

allen bedankt voor het meedenken voor zover

Gijs

Reply to
Gijs

rectificatie:

1 splitter gaat van 5 - 1000 MHz en de andere gaat van 0 - 950 MHz.
Reply to
Gijs

Neem liever splitters voor F-connector en dito F-connectoren. Goede coax kabel is bijv van Hirschmann Koka 799. Zorg dat alle kabel van goede kwaliteit is. Versterkers van Hirschmann zijn ook uitstekend, je hebt ze met meerdere uitgangen, handig, hoef je verder niet meer te splitten. Check ook de 'doos' op de muur eens, wat voor merk is het?? Die is bij matige kwaliteit een beruchte bron van ellende. Let goed op, dat de kern van de coax nergens contact kan maken met de afscherming/mantel. Goedkope T-splittertjes doen je beeldkwaliteit geen goed.

Reply to
post2u

"Gijs" schreef in bericht news:feocrc$3rd$ snipped-for-privacy@nl-news.euro.net...

Reply to
JT van Es

"Gijs" schreef in bericht news:feocrc$3rd$ snipped-for-privacy@nl-news.euro.net...

Zolang er aan het einde van de kabel naar boven geen afsluiting zit heb je toch geen goede aanpassing.

Hans

Reply to
JT van Es

De kabel zit boven gewoon in de tv. Daar heb ik wel goed beeld met de normale, niet digitale, zenders.

Gijs

Reply to
Gijs

Het lijkt op instraling van Digitenne, DECT telefoon of een of ander draadloos apparaat. Het is wel belangrijk dat het een goed afgeschermde, dus metalen splitter is. Ook kan het zijn dat de kabel die naar de andere TV gaat niet goed afgeschermd is.

Reply to
Harry333

Ik ga binnenkort eens een andere kabel proberen vanaf de splitter naar de tv. En eventueel andere stekkers. Bedankt.

Gijs

Reply to
Gijs

Een goede kabel van +/- 10 Mtr geeft +/- 2,5 dB verlies. een goede splitter geeft +/- 3,7 dB verlies, dit alles dus op ongeveer 860 MHz.

Dus..... splitter en kabel samen is net zo erg als 25 Mtr kabel alleen,

6,2 dB kan vaak teveel zijn. (halve spanning)

De digitale kanalen zijn doorgaans ook lager in niveau dan de analoge, wel heb je voor een fatsoenlijke ontvangst ook iets minder signaal nodig.

Het kan dus zijn dat je gewoon aan de grens van de mogelijkheden bent wat betreft de signaal niveaus. Optie is een versterker plaatsen met een niet te hoge versterkingfactor.

Probeer eens alleen de TV boven aan te sluiten via die 10 Mtr kabel, dat zou eigenlijk best moeten werken. 2,5 dB minder is niet iets wat problemen hoeft te geven. Lukt dit ook niet dan zal je, zoals de vorige schrijvers reeds opmerkten een nog betere kable moeten gebruiken en/of pluggen.

BTW wel de pluggen goed aangesloten?

Joep

Reply to
Joep

Dat is een matige kabel. Een goede kabel geeft op 860 MHz / 10 meter slechts 1.9 dB verlies (Belden H125) of slechs 1.8 dB (Hirschmann Koka799).

--
André-Hessel Jensma

Antispam: Remember to remove the 'y' characters from
 Click to see the full signature
Reply to
André-Hessel Jensma

Aan een slechte of matige kabel is verder geen eer meer te behalen. Vreemd, omdat een kwaliteitskabel maar weinig duurder is, daar hoef je niet op te besparen.

Kijk ook hier eens:

formatting link
formatting link
Kies in de linker kolom "Hirschmann".

Reply to
post2u

Dank voor de links. Ik had gisteravond ook al iets gevonden maar nog niets besteld. Zonder splitter heb ik goed beeld. Ik heb met de kabel en splitter samen dus net teveel verlies om een goed beeld te behouden. Ik heb nog een kabel liggen die ik nog ga proberen, kijken of dat beter word. Ik laat hier een bericht achter als ik meer weet. Bedankt voor de input.

Gijs

Reply to
Gijs

Wat een gedoe allemaal, neem toch gewoon een antenne versterker met meerder uitgangen elke tv zijn eigen uitgang, en klaar is Gijs. Gijs

"Gijs" schreef in bericht news:fem0df$k7b$ snipped-for-privacy@nl-news.euro.net...

Reply to
Gijs

Die heb je ook in vele kwaliteiten. Waarschijnlijk zal je hier een duurder exemplaar met retourkanaal moeten inzetten en afhankelijk van hoe je bekabeling loopt kan het gebruik ervan ook betekenen dat je extra kabel moet trekken.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.