bol beeld op tv

Hallo,

Ik weet niet of ik deze vraag hier kan stellen maar probeer het toch maar. (zo niet weet iemand in welke groep ik dan wel moet zijn?)

Ik heb een Philips Breedbeeld TV 28PW8806. Sinds een paar weken is me opgevallen dat het beeld af en toe (dus niet constant) ineens bol gaat staan. Het beeld aan de randen staat dan niet meer recht maar bol. Als ik de TV dan in de stand 4:3 formaat zet zijn de randen ook niet recht. Het beeld lijkt wel rond. Kent iemand dit probleem en weet iemand of dit te verhelpen is. De TV is ongeveer 5 jaar oud. Ik heb een Home Cinema , een digitale decoder voor de kabel en een DVD recorder aangesloten via de Scarts maar ook zonder deze apparaten is het probleem aanwezig.

Vast bedankt.

Groeten Alwin.

Reply to
Alwin
Loading thread data ...

"Alwin" schreef in bericht news:dqat8c$9r6$ snipped-for-privacy@news4.zwoll.ov.home.nl...

recht.

Aan de manier van vragen meen ik af te mogen leiden dat je weinig verstand hebt van electronica en dat is niet kwaad bedoeld. Je kunt er beter iemand bij halen die verstand van electronica/televisies heeft. Het is een defect in je tv. Je kunt er aan de buitenkant niets aan doen. Het is te verhelpen, maar zonder kennis van zaken kan je er beter van afblijven.

Reply to
Ron

"Alwin" schreef in bericht news:dqat8c$9r6$ snipped-for-privacy@news4.zwoll.ov.home.nl...

recht.

Het lijkt erop dat de oost/west corretie het laat afweten. Ik ken dit chassis niet, maar een goed begin is om te gaan zoeken naar losse contacten op de printplaten.

The_Al

Reply to
The Al Bundy

"Ron" schreef in bericht news:43c8fc18$0$99125$ snipped-for-privacy@news.kabelfoon.nl...

Idd heb ik geen verstand van elektronica. Ik had gehoopt dat het mogelijk een instelling zou zijn of iets dat op een simpele manier op te lossen zou zijn. Bedankt voor je antwoord.

Reply to
Alwin

"The Al Bundy" schreef in bericht news:dqauau$uds$ snipped-for-privacy@news5.zwoll.ov.home.nl...

Klinkt logisch. Ik denk dat ik er zelf maar beter af kan blijven want ik heb geen idee waar ik moet zoeken. Als het erger wordt ga ik wel naar de vakman.

Bedankt voor je antwoord.

Reply to
Alwin

Je kan er beter iets aan (laten) doen voordat het erger wordt, anders kan er weleens meer schade optreden en de reparatie duurder worden.

Reply to
Peter van Merkerk

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.