parallax microcontroller BS2

Geachte technici,

Mogelijk heeft U een goede raad voor het volgende probleem:

Ik heb een nieuwe computer, maar met slechts 1 comport waarop een DB 9 connectie past. Omdat ik met microcontrollers wil leren omgaan, heb ik een aparte kaart in laten zetten met nog 2 com-poorten die met DB -9 stekkers aangesloten kunnen worden. De BS2 microcontroller doet het goed op de compoort nr. 1 die standaard in de computer zat, maar niet op de twee extra poorten , Netmos PCI Serial ports (Com 16 en COM 17), hoewel de "Eigenschappen" hetzelfde zijn als van de goed werkende Com 1.

Misschien kunt U aangeven waar ik het moet zoeken. Parallax gaf een onbevredigend antwoord op mijn vraag.

Gegroet, Piet

Reply to
p.nieuwman
Loading thread data ...

Welke software gebruik je, en is dat om die micro te programmeren? Kun je met die software wel poort 16 en 17 instellen? Welke irq's gebruik je bij die nieuwe poorten?

--
pim.
Reply to
Pim Schaeffer

"Pim Schaeffer" schreef in bericht news:f6rgac$1cod$ snipped-for-privacy@nl-news.euro.net... Knip >

Hallo Pim,

Voor de BS2 parallax microcontroller gebruik ik de "Stamp Editor v2.2.6 "van Parallax en de editor laat mij kiezen welke poort ik wil gebruiken en toont daarbij een rolmenu waarop alle poorten getoond worden, de gewone comport 1 werkt alleen, alle anderen worden niet geaccepteerd. Maar de meeste zijn ook Bluetooth poorten waar ik nog niets van begrijp. De poorten 16 en 17 zijn gewone phisieke compoorten met DB9 connectors, en ze reageren wel zo dat een programma dat in de BS2 zit gereset wordt als ik er een pro- granna in wil zetten maar dan wordt het programma dat ik er al via comport 1 in had gezet weer actief. Via compoorten 16 en 17 wil er geen programma in. (Daarbij heb ik dus eerst de DB9 connectors van die poort aangesloten en daarna in het programma voor port 16 of 17 gekozen.) Comport1 gebruikt irq 4 en de poorten 16 en 17 allebij irq 18. De stuurprogramma's van deze drie poorten zijn dezelfde.

Nu is het wel zo dat ik ooit van elektuur een cursus heb gevolgd en hun microcontroller heb gekocht; deze begreep ik niet goed, hoewel ik wel de demo programma's er mee kon uitvoeren; daarbij was die microcontroller van elektuur met 2 DB9 poorten uitgerust; je kon daarmee werken met 1 compoort door de stekker steeds om te wisselen of je kon 2 kabels aansluiten als je computer 2 compoorten had. Dat was het geval met mijn oude computer, zodat ik geen probleem had. Maar mijn nieuwe computer had maar 1 compoort en de dealer heeft in een pci slot een kaart met 2 compoorten, 16 en 17 aangebracht, maar die werken dus niet . Nu pieker ik zelf over configuratie van de pinnen van de DB 9 en heb contact opgenomen met de maker van die nieuwe pci kaart en misschien komt er iets uit. Die "maker"is

formatting link
en het product is nr. 89004. Sorry voor het lange verhaal. Ik ben een absolute oude beginner en vind het interessant om puzzels op te lossen maar helaas voor mij te laat om veel van electronica aan de weet te komen.

Als het er te stom uitziet neem ik U ook niet kwalijk als U er geen tijd meer aan wilt besteden. Normaal zoek ik altijd rustig door tot ik het heb en ga dan weer een probleem scheppen; hoewel, ik schep het niet, maar in deze materie komen ze altijd achter elkaar.

Gegroet, Piet

Reply to
p.nieuwman

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.