Nintendo DS adapter

Hallo, Vorige week een Nintendo DS aangeschaft voor mijn dochter. Bij levering bleek het ding een koreaanse uitvoering (handleiding en ingestelde taal op het ding) Nu zat er ook een koreaanse adapter bij eigenlijk zijn werk moet verrichten bij 220v op 60 hz (volgens het plaatje op de adapter) . Ze hadden er los een andere (nederlandse) adapter bijgesloten, maar zonder enige waarschuwing erbij. Had dit fout kunnen gaan als ik per ongeluk de koreaanse adapter had gebruikt?

Met vriendelijke groet, Martin

Reply to
Martin
Loading thread data ...

Dit hangt van de gebruikte technologie af. Als het een adapter met trafo is dan kan deze te warm worden op 50 Hz, maar als het een zgn switchmode voeding is (gebruikelijk bij computer apparatuur) dan maakt de frekwentie niks uit. Waarschijnlijk is het meer een kwestie van goedkeuringen geweest. De adapter moet een CE merkteken hebben.

Reply to
Rob

Dat mag je er desnoods zelf nog opplakken, kraait geen haan naar en dat doen de fabrikanten ook op die manier. Als de Koreaanse adapter aan strengere eisen voldoet (zou zomaar kunnen, je weet het niet) dan zit je er zelfs beter mee. Is dus geen zinnig woord over te zeggen.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Ik maak het regelmatig mee dat het CE meerke voor kwaliteitskeur wordt aangezien...

Reply to
Gerard

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.