laserdiode

ik ben in het bezit van een LT026MD IR-laserdiode. Ze komt uit één of ander laserprinter. Op deze machine staat een gevaren sticker voor onzichtbare lasers . (klasse 3b, 5mW, 780nm). Ik neem aan dat het hier om een gevaarlijke laser gaat gezien de laserbundel niet zichtbaar zou zijn. Wat me niet duidelijk is het feit dat er op ebay laserpointers worden verkocht met dezelfde gegevens nml. 5mW - 780nm. Deze zouden een rode laserstraal produceren. De firma uit hongkong prijst zijn artikel zelfs aan als een ideaal geschenk voor kinderen. Ik heb hier een schema waarmee ik de laserdiode zou kunnen testen, echter wacht ik nog even op wat reakties. Marc

Reply to
Marc
Loading thread data ...

"Marc" schreef in bericht news:z56Xh.136271$ snipped-for-privacy@phobos.telenet-ops.be...

Als ik een kind (of volwassene) tegenkom met zo'n ding, en deze mij ermee in de ogen schijnt, sta ik niet voor mezelf in. Het blijven risico's die ik op geen enkele wijze wil lopen.

Met een digitale camera kun je de infrarode straling zichtbaar maken. Je ziet ze oplichten op het display.

MRe

Reply to
MRe

Laatst tikte "Marc" :

780nm is precies de grens tussen zichtbaar licht en infrarood (de meest gebruikte definitie van zichtbaar licht is 380-780nm). Je zal dus waarschijnlijk nog wel een klein beetje zien.

Met 5mW zit de laser op de ondergrens van veiligheidsklasse 3b (zie

formatting link
Maar ook 3a klasse lasers zijn al te gevaarlijk om iemand mee in de ogen te kunnen schijnen (maar worden wel verkocht als laserpointers).

Sander...

Reply to
Sander Nijdam

De groen zijn wel zichtbaar en als je van die rode laserpointers op ebay koopt voor een euro het stuk heb je nog wel 5 euro postonkosten erbij als ze uit Hong Kong komen , dus kan je er beter wat meer tegelijkertijd kopen .

Dirk

Reply to
Dirk Selis

"Marc" schreef in bericht news:z56Xh.136271$ snipped-for-privacy@phobos.telenet-ops.be...

Reply to
Jan Smulders

de ogen

enkele wijze

Dan hoop ik dat je rechtsbijstandsverzekering ook strafzaken dekt. Je moet doelbewust recht in de laser staren om ooit enige kans op blijvend letsel te lopen en het licht is te fel om dat vrijwillig te doen. Iemand vastbinden en z'n oogspieren verlammen met een verdovend middel is waarschijnlijk de enige praktische manier van blijvende schade aanrichten, en dan nog is de kans daarop met 5mW rood licht niet erg groot. Je netvlies is ook rood van kleur dus de energieabsorbtie is laag.

Het lijkt me geen aanleiding voor het uiten van strafbare intenties.

--
Ruben

	Misfortune, n.: The kind of fortune that never misses.
		-- Ambrose Bierce, "The Devil's Dictionary"
Reply to
Ruben van der Leij

"Sander Nijdam" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@4ax.com...

Op de dag voordat type 3A laser pointers in Nederland verboden werden, heb ik er een gekocht. Er staat op: Class 3A max 5 mW 635-685 nm De laserbundel waaiert best sterk uit. Op 8 m afstand is de vlek al zo'n 5 cm groot. De kat vindt het heerlijk om achter de vlek aan te rennen. Maar als de zon schijnt, zit ze de vlek al niet meer. Ook niet van dichtbij. Ik begrijp echt niet waarom dit verboden is. Pas als je hem tegen je oog zet en wat langer kijkt, zie je even niets meer. Maar in Nederland is alles voor de zekerheid verboden hè. Nederlanders zijn daardoor ieder gevaar volkomen ontwend. Dat heb ikzelf meegemaakt bij een tocht over de Ourthe. Voor een Nederlander is dat al de rimboe. Alles maar verbieden is eigenlijk heel gevaarlijk.

N
Reply to
Nieky

Nieky was zeer hard aan het denken :

Als je gedurende langere tijd recht in de zon kijkt wordt je echt blind. Maar je doet dat normaal gesproken niet vanwege de pijn aan je ogen. De natuur heeft er dus allang een oplossing voor.

--
MVG. Gert-Jan PA1G
HF knutselhoekje: http://www.pa1g.nl     Nieuwsgroepronde: 
www.ng-ronde.nl/
Dit bericht is opgesteld volgens de vrije spelling en grammatica.
ERROR: No keyboard pressent... press F1 to continue or DEL to run 
setup.
Reply to
Gert-Jan PA1G

Echte wetenschapperds als Newton laten zich daar niet door weerhouden:

formatting link

Ximinez

--
Our three weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...
and an almost fanatical devotion to the Pope....
http://www.ai.mit.edu/people/paulfitz/spanish/t1.html
http://www.youtube.com/watch?v=gldlyTjXk9A
Reply to
The Spanish Inquisition

ander

me

met

. Er zijn een aantal types bekend Gas medium: argon (Ar), helium-neon (HeNe), kooldioxide (CO²), krypton (Kr). Halfgeleider medium: gallium arsenide (GaAs), gallium aluminium (GaAl), gallium aluminum arsenide (GaAlAs) Kristal medium: neodymium-yttrium-aluminum- garnet (Nd- YAG), en robijn.

5mW - 780nm kun je enigermate menselijk weefsel mee beinvloeden. Alleen kun je spelletjes met de ogen beter uit je hoofd laten. Heb een paar jaar terug een meta-analyse gedaan van 29 onderzoeken voor gebruik van lasers op chronische wonden. Leverde allemaal niks op ook al wenste men dat wel. Wel enigermate zinvol bij een kleine hemangioom of fibroompjes, alleen moet je dat wel overlaten aan je dermatoloog. Hetzelfde bij afdoden van mondbacterien bij tanden wat je beter kan overlaten aan de hygieniste. ( Helbo systeem).

A.

Reply to
Anneke.A

Wel mee opletten , want hoe minder er zijn in kinderhanden hoe kleiner de kans op ongelukken .

Je kan er snijders van maken met een vergrootglas of een aansteker , met een dedector erbij nog kan je ook passage tellen , en met te knipperen op een bepaalde plaats die bekeken wordt door een camera die het signaal herkent een computerprogramma uitvoeren ; dus als een overalzapper . Of je kan er mee ( met de sterke groen in handformaat ) sterren mee aanwijzen . Of er mee experimenteren met reflecties door kristallen hangertjes .

Dirk

Reply to
Dirk Selis

Met in de handleiding in het Chinees "niet in het lampje kijken"?

P.

Reply to
P.

(Dirk schijnt met zijn sterke groene laser naar een ster, en die licht groen op.)

Moet je niet een ontieglijke sterke laser hebben om een ster aan te kunnen wijzen?

--
Joop van der Velden - pe1dna@amsat.org
Het hele jaar door radiovlooienmarkt op:
http://sharon.esrac.ele.tue.nl/verkopen/
Reply to
Joop van der Velden

En veel geduld. 8.4 jaar voordat je effect ziet, als we even uitgaan van Proxima Centauri.

--
Ruben

	Misfortune, n.: The kind of fortune that never misses.
		-- Ambrose Bierce, "The Devil's Dictionary"
Reply to
Ruben van der Leij

Nee. Stof en water deeltjes in de atmosfeer kaatsen licht terug, en over een zo grote afstand, dat je dat als een groen vlekje in de lucht ziet. Als je dicht bij elkaar staat, wijst dat vlekje voor beide kijkers ongeveer naar dezelfde plaats. Ze worden door veel mensen in astronomie hobby gebruikt, maar veel mensen daar hebben een hekel aan deze dingen , vooral op klub avonden.

Reply to
Sjouke Burry

"Marc" schrieb im Newsbeitrag news:z56Xh.136271$ snipped-for-privacy@phobos.telenet-ops.be...

ander

me

met

Niet in kijken. Niet zozeer het vermogen (en dan is de vraag nog,5 mW op welk oppervlak?) maar wel het feit dat je het niet ziet en je oogreflex (dus) niet werkt maakt deze laser gevaarlijk tov een 5 mWatt rode laser.

mvgr

Reply to
Mark Frencken

Je zult de specs, van deze diode moeten hebben, het heeft een speciale puls spanning nodig, om het ketting-reactie process in gang te stellen, dus...vergeet 't maar.....

--
The Fug.
Reply to
TheFug

"J. J. Lodder" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@de-ster.xsall.nl...

Dat zal wel tegengevallen zijn. De granaatscherven waren moeilijk goed te lokaliseren. Later heeft een assistent-dermatologie hier verbetering ingebracht. Hij heeft het octrooi door geld gebrek laten verlopen.

groet

Reply to
janmaris

Precies, en een roentgenfoto maakt daarbij een wereld van verschil. Namelijk tussen op de tast maar wat snijden en vooraf weten wat je moet doen.

Jan

Reply to
J. J. Lodder

"J. J. Lodder" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@de-ster.xsall.nl...

Nee dit valt tegen. De gewone fotografie in twee richtingen geeft maar weinig soelaas. Bij deze methode is het bv. niet mogelijk om vast te stellen of een scherf in of buiten een bot bevindt om maar een voorbeeld te geven.

groet

Reply to
janmaris

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.