Krimptangprullaria?

Ik wilde hier een telefoonkabeltje inkorten, heb even een krimptang geleend, en dit bleek er zo een die je vroeger wel bij een modem cadeau kreeg. Nou dacht ik me hier wel mee te kunnen redden, de aansluiting werkt wel, maar laat zich niet combineren in een splitter. Ik vermoed dat niet alle adertjes even goed verbonden zijn. Toch ben ik een beetje verrast dat het ding alleen werkt, maar niet in een splitter. Kan dit?

--
Grinnikend door het leven...
Reply to
Izak van Langevelde
Loading thread data ...

Een splitter? Wist niet dat dat nog bestond... De meesten hebben inmiddels hun fysieke vaste lijn wel ingewisseld voor een VoIP oplossing, gezien de inmiddels exorbitante prijzen van POTS lijnen.

Maar goed waar je op moet letten is of je 4 of 6 polige stekertjes hebt en of je alleen de middelste twee aders aangesloten hebt. De twee buitenste van de 4 moet je niet aansluiten, het handigste is om die gewoon niet eens mee te krimpen.

Reply to
Rob

telefoonaansluiting.

De kabel heeft maar twee aders, en volgens mij zitten die in de goede slots. Ik zal deze week een kabeltester regelen...

--
Grinnikend door het leven...
Reply to
Izak van Langevelde

Het probleem deed zich vanochtend weer voor, en is inmiddels opgelost. Het had niets te maken met een kabeltje: het alarm is nooit goed aangesloten geweest.

Het hoort niet op dezelfde aansluiting als de telefoon te zitten, omdat de twee elkaar dan in de weg kunnen zitten. Het alarm zit op de telefoonaansluiting, en de telefoon(s) worden aangesloten op het alarm, zodat bij een alarm evt. telefoonverbindingen verbroken worden.

Is bijna 10 jaar geleden zo aangesloten, heeft het tot eergisteren altijd gedaan, op KPN vaste lijn, en sinds een maand op Ziggo. Blijkbaar een of andere subtiliteit waardoor het nu niet meer werkte...

--
Grinnikend door het leven...
Reply to
Izak van Langevelde

O ik dacht dat je met een splitter een VDSL of ADSL splitter bedoelde. Inderdaad moet je zo iets altijd op die manier aansluiten dus niet parallel.

Reply to
Rob

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.