Data DAT tape

Hallo,

Vanmiddag geprobeerd een IBM data DAT tape te gebruiken voor audio-opname in DAT recorders.

Op een Sony DTC 690 recorder werkt het niet. Scherm geeft aan AD-DA maar neemt niets op. Op een Pioneer D500 werkt het wel prima. Is een data- dat tape wel te gebruiken in een DAT recorder?? Waarom de Sony niet maar de Pioneer wel?? Ik hoop dat dit de goede nieuwsgroep is. Alvast bedankt.

m.vr.gr

Yde

Reply to
Yde
Loading thread data ...

"Yde" schreef in bericht news:d7v8ks$2h94$ snipped-for-privacy@nl-news.euro.net...

in

Je kunt heel makkelijk en heel goed met de computer opnemen. Dan is zo'n dat-recorder toch overbodig. Werk er al vele jaren mee tot volle tevredenheid. Gebruik Goldwave.

Reply to
J.v.Gelderen

Op een Sony DTC57ES is het me wel gelukt. kijk anders eens op

formatting link
daar staat heel veel info over DAT recorders, SCMS, etc.

Hans

"J.v.Gelderen" schreef in bericht news:42a32b0e$0$75703$ snipped-for-privacy@news.kabelfoon.nl...

Reply to
Hans

"Hans" schreef in bericht news:1ff5$42a33048$915e240e$ snipped-for-privacy@news1.tudelft.nl...

audio-opname

maar

Ik heb op de aangegeven site gekeken en kwam er achter dat het practisch altijd werkt. Waarom de Sony DTC690 niet en de Pioneer dan wel?? En wat betekent de aanduiding " AD - DA " op het scherm van de Sony als ik de opnameknop indruk?? (Ik heb geen handleiding bij de Sony recorder, tweedehands aangeschaft)

m.vr.gr

Yde

Reply to
Yde

AD-DA slaat op het feit dat de recorder als analoog-digitaalconvertor, of digitaal-analoogconvertor werkt. Je kan bv de DAC van een DAT-recorder gebruiken als alternatief voor de DAC die op je soundcard zit, omdat veel on board kaartjes niet bepaald schitterende DAC's hebben. Een Sony gaat typisch in die modus wanneer er geen tape geplaatst is, en je de rec-knop indrukt. Mijn DTC-59 neemt in elk geval probleemloos DDS-2 (data-tapejes) aan, dus ik kan niet verklaren waarom die 690 dat niet doet. K

Reply to
Kelly De Koninck

Mijn voorkeur gaat vooral uit naar de (duurdere) externe-audiomodule's, ver weg van alle stoorsignalen die in de computer volop aanwezig zijn, vervolgens mbv. optische aansluiting naar de computer toe. De computer volstaat dan met een goedkope audio-interface!

Trouwens met dat-recorder loopt het frequentiebereik tot 48kHz een CD bv. gaat tot 44,1khz, en dat kan kan een hoorbaar verschil geven,in de hoge frequenties. Een data dat-tape kon ik ook een keer met succes gebruiken voor audio-opname.

Reply to
Henk

tot 44,1khz,

Nee. Ongeveer 20KHz en 22KHz. De samplefrequentie is iets anders dan de effectief bruikbare audiobandbreedte. Lees Nyqist.

Jammer dat ze duur en kort zijn.

--
Ruben
     The motto should be : "It Just Wroks." Then a few years later 
 Click to see the full signature
Reply to
Ruben van der Leij

tot 44,1khz,

Ik bedoel inderdaad de samplefrequentie, maar door het 'snel' even posten vermeldde ik per ongeluk frequentiebereik. Bedankt voor de correctie.

Erger is als de dat-tape afscheurd,tijdens het in-uitrijgen om de koppentrommel. Ik hoop dat het niet weer gebeurt (op de Sony portable)en bij een keer blijft.

Reply to
Henk

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.