Keil compiler

Misschien direct de juiste groep niet om het te vragen, maar ik ben er van overtuigd dat er hier ook mensen zitten met kennis van zaken.

Ik ben wat aan het spelen met de Keil C51 compiler. Wat me niet erg duidelijk is, hoe de linker bepaald waar welke code waar komt in het geheugen. Stel ik heb een hello.c programma en een startup.a51 programma. Het startup.a51 moet eerst doorlopen worden waardoor hij nadien in het hello.c moet blijven draaien. Onder assembler had men vroeger het ORG directif, maar in de startup.a51 file vind ik daar ook niets van terug. Kan iemand licht in de duisternis brengen?

greetz Cofke

Reply to
Cofke
Loading thread data ...

kan je niet een functie hello() maken en dan in je main programma deze uit laten voeren voor dat je een oneinde while(true) lus start ofzo? Zo deed ik het altijd om een welkomst boodschapje op mijn lcd te schrijven bij een power on

"Cofke" schreef in bericht news:Xns9516739A072B8cofke@195.130.132.68...

Reply to
Stijnos

Je kan deze vraag het best in comp.arch.embedded stellen. Wel in het Engels.

Reply to
BitBanger

Ik zou vooral willen weten hoe die linker ermee omgaat, en hoe het via hem te doen.

Reply to
Cofke

Over het algemeen hebben ze daar een handleiding voor?

(Ik heb zelf geen ervaring met Keil, wellicht dat ze het daar anders aanpakken...)

Groeten Eric

Reply to
Eric Rullens

Ben vollop de 230 blz aan het doornemen, alleen is dat punt me niet echt duidelijk.

Greetz Cofke

Reply to
Cofke

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.