Re: PLD ontwerp vraag?

Wie heeft ervaring met het programmeren van PLD's of hoe fabrikanten

> ze ook mogen noemen. >

De grotere heten vaak CPLD (Complex ...)

Ik heb wel (veel) ervaring met GAL's en microcontrollers maar ik vraag > me af of het mogelijk is een PLD zo te programmeren dat er een > geheugen ontstaat die middels een clock-signaal steeds een 8-bit-breed > woordlengte opschuift. Dus in feite een SRAM die geen adress-ingang > heeft maar slechts een clock die steeds een impuls nodig heeft om een > geheugenplaats op te schuiven. Geheugen moet 8-bits breed zijn. >

Dat klinkt eigenlijk als een FIFO, kant en klaar te koop. Kijk eens bij Cypress. Hoe diep moet dat geheugen zijn?

En welke PLD's zijn het beste geschikt ik heb wel originele CD-Rom's > van Philips en Atmel op dit gebied maar geen ondersteunende hardware. > Is dit te vinden op een website? Reakties graag in groep maar ook > rechtstreeks aan me via email ivm vakantie.

De CPLD's van Xilinx (coolrunner) zijn met gratis of goedkope software te programmeren. Voor het downloaden heb je slechts een kabeltje aan de parallele poort nodig, hoe dat bij Philips en Atmel zit weet ik niet. Nu zijn CPLD's echter totaal ongeschikt om als geheugen te gebruiken en je zult dus een combinatie van CPLD en SRAM moeten gebruiken. Misschien dat er ook CPLD's met intern SRAM zijn, maar dan moet je even zoeken. Andere optie is gebruik van een FPGA, maar dan heb je weer een prom nodig. De Spartan serie van Xilinx heeft bijvoorbeeld typen met behoorlijk wat geheugen aan boord.

Als je alleen steeds een geheugenplaats (van 8 bits) wilt opschuiven, dan is een ontwerp met TTL of CMOS IC's en een SRAM ook best te doen. Bepaal hoe diep het geheugen moet zijn. Maak een teller met het juiste aantal bits en knoop die aan de adres lijnen. Gebruik de opgaande flank van de schrijfpuls (\WR) (en/of leespuls) als ingang voor de teller. Is wat meer soldeerwerk, maar je hebt geen programmeer software en hardware nodig. Of misschien dat een combinatie van FIFO met wat extra poortjes doet wat je wilt.

Wat het beste is hangt af van wat je wilt bereiken, hoe groot het geheugen moet zijn, hoe snel het moet zijn etc. Laat eens weten wat de toepassing is.

Stef

Reply to
Stef
Loading thread data ...

de

Nu

je

dat

Altera heeft EPLD's met SRAM aan boord.

-- Peter van Merkerk peter.van.merkerk(at)dse.nl

Reply to
Peter van Merkerk

Kun je eens een typenummer opgeven dan? Ik kan ze op de Altera website niet vinden.

Stef

Reply to
Stef

Jammer, ik kon er misschien wel een gebruiken voor een bepaald ontwerp. Zal dus toch een CPLD met losse SRAM worden.

Stef

Reply to
Stef

Mijn ontwerp draait al met een SRAM en een teller dat is het probleem niet.

Maar om het ontwerp compacter te maken en toch een controller met een lage pin-count te kunnen gebruiken wil ik dus een geheugen hebben met weinig componenten en lijnen. De toepassing kan ik niet prijsgeven aangezien het om een ontwerp van me gaat waar ik later meer mee wil. Maar een serieel geheugen is niet snel genoeg.

"J.K." schreef:

Reply to
midi4all

Diepte van het geheugen. Zo diep mogelijk gebruik nu een SRAM 256 maar meer is wenselijk. Aangezien mijn toepassing dan meer mogelijkheden heeft.

Stef schreef:

Reply to
midi4all

kunnen

de

prijs

Helaas kan ik daar niks zinnigs over zeggen, anders dan je te verwijzen naar de website van lattice

formatting link

-- Peter van Merkerk peter.van.merkerk(at)dse.nl

Reply to
Peter van Merkerk

meer

256 Bits, Bytes, KBytes of MBytes? Hebben we het hier over een FIFO?

-- Peter van Merkerk peter.van.merkerk(at)dse.nl

Reply to
Peter van Merkerk

Reply to
midi4all

Reply to
midi4all

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.