Invoering DVB-T in Nederland

Ik heb een vraag/opmerking nav invoering DVB-T in NL. Deze techniek wordt al ingevoerd in Duitsland en andere europese landen. De uitzendingen worden in tegenstelling tot in NL ongecodeerd uitgezonden in het geval van de publieke omroepen. Dit heeft tot gevolg dat er legio aanbieders zijn van DVB-T ontvangers. Bekend voorbeeld is ALDI met ontvanger en insteekkaart voor een PC. Kennelijk is men in NL verplicht een ontvanger en smartcard van KPN of Digitenne te kopen. Hier is men dus veroordeeld tot monopolisten en er is geen vrije markt wat dit betreft. In de tijd van analoge uitzendingen voorzag de overheid in het zenderpark en was een ieder instaat een willekeurige TV ontvanger te kopen in de handel. In deze nieuwe situatie is men gebonden aan KPN of Digitenne. Er is geen vrije markt voor de ontvangers. Er zijn specifieke ontvangers nodig voor de NL markt.

Reply to
C.R. Kuijer
Loading thread data ...

Hallo Hier is al veel over geschreven. Zie b.v. nl.media.tv Zover ik weet is de beslissing hierover nog niet gevallen in de

2eKamer. Nu ze met vacantie zijn weet ik niet of e.e.a. niet-zo-transparant wordt doorgedrukt. (Wedde dat een van de oude D-66'ers in het kabinet binnenkort een baantje hebben bij KPN). Je kunt het beste een van de 2eKamerleden van je ongenoegen op de hoogte brengen (vooral D-66).

Bu

Reply to
Bu

Heb ik gedaan. van Dam; Pvda. Er moet echter massaal geprotesteerd worden! Motto: Geen KPN meer nodig!

Reply to
C.R. Kuijer

Probleem is dat 99% van de Nederlanders niet weet dat dit gaat gebeuren. De publieke omroepen melden er niets over. Waarom zouden ze. Ze worden er zelf ook beter van (en wel >10MEuro).

Bu

Reply to
Bu

"Bu" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@4ax.com...

het laatste taboe in nederland, de (publieke) omroep zelf

Reply to
XYZ

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.